Maaike Kremer, HR-adviseur bij het SURF-bureau

Maaike Kremer werkt bij het SURF-bureau als HR-adviseur. “Bij SURF heb je veel mogelijkheden, maar je moet er wel zelf voor gaan.”

Organisatie in verandering

“SURF is een organisatie die voortdurend in beweging is. Toen ik in 2010 begon, was SURF nog heel anders georganiseerd. Inmiddels zijn we een coöperatie en werken we binnen de SURF-organisatie veel nauwer met elkaar samen dan een aantal jaren geleden. Mijn functie is daarin mee ontwikkeld. Ik doe veel gezamenlijke projecten. Zo zet ik samen met mijn HR-collega’s van de werkmaatschappijen een gezamenlijk, intern trainingsprogramma op. Binnen het flexibele werken, zoals we dat in ons pand in Utrecht doen, kijken we hoe we kunnen voldoen aan de arborichtlijnen in het pand. Daarnaast ben ik ook de HR-adviseur van het SURF-bureau. Daardoor heb ik een ontzettend afwisselende baan.”

Goede en collegiale sfeer

De samenwerking met mijn HR-collega’s verloopt goed en krijgt steeds meer vorm. We werken op veel dossiers steeds intensiever samen. Hoewel ik met mijn directe collega’s bij het SURF-bureau inhoudelijk minder te maken heb, zijn we wel echt een team. De sfeer is heel goed en collegiaal. Een ander prettig aspect aan werken bij SURF is ons kantoor: sinds we zijn verhuisd begin 2015 werken we in een mooie en open kantoorruimte, heel centraal in Hoog Catharijne. Met lekkere koffie, ook heel fijn!”

Maaike Kremer

Echt ergens aan bijdragen

“Wat in de afgelopen jaren niet veranderd is, en wat heel typerend is voor de hele SURF-organisatie, is dat je veel vrijheid krijgt. Dat betekent ook dat je voor een groot deel zelf verantwoordelijk bent voor je eigen ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden genoeg, maar je moet er wel zelf voor gaan. SURF biedt dus een omgeving voor ambitieuze mensen die wel van een uitdaging houden. Omdat je werkt voor het onderwijs en onderzoek in Nederland draag je direct of indirect ook bij aan een maatschappelijk doel. Dat vind ik zelf erg belangrijk. Ben je heel commercieel ingesteld, dan is SURF misschien niet de juiste plek voor je.”

Meer medewerkers aan het woord

Laatste wijziging op 01 dec 2016

Meer informatie