Vacature Afdelingsmanager ondersteunende en beleidsstaf

Ben jij de gedreven afdelingsmanager die we bij SURFnet zoeken? Werk je graag in een dynamische organisatie, met diverse interessante uitdagingen en een hoog ambitieniveau? Reageer dan op deze vacature.

wo Utrecht 32-40 uur

Wat houdt de functie in?

Je bent afdelingsmanager van de ondersteunende staf en beleidsstaf van SURFnet. De ondersteunende staf (24 medewerkers) ondersteunt de organisatie vanuit de disciplines financiën, interne automatisering, managementondersteuning, HR, inkoop en juridisch. De beleidsstaf telt 8 medewerkers. Je geeft direct leiding aan 8 medewerkers, waarvan 4 teamhoofden en 4 adviseurs.

Je maakt daarnaast deel uit van het managementteam van SURFnet, samen met de 4 andere afdelingsmanagers, de algemeen directeur en de directiesecretaris. Het managementteam zorgt voor strategievorming, besluitvoorbereiding en besluitvorming op het gebied van de sturing, positionering en financiering van SURFnet.

Je bent ook lid van de bedrijfsvoeringsraad van SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. SURFnet is een van de werkmaatschappijen binnen SURF, naast SURFsara en SURFmarket.

Wat ga je precies doen?

 • Als lid van het managementteam ben je medeverantwoordelijk voor de strategievorming, besluitvoorbereiding en besluitvorming binnen SURFnet en draag je dit beleid uit in je eigen afdeling. Meer concreet: het schrijven van en input leveren aan beleidsstukken, jaarplannen en jaarverslagen alsmede bijdragen aan beleidsevaluatie, kennisdeling en synergiebevordering.
 • Je zorgt dat er vanuit een brede meerjarenvisie afdelingsbeleid wordt ontwikkeld dat de organisatiedoelstelling maximaal ondersteunt. Je geeft mede inhoud aan de jaarplannen, beoordeelt kwaliteit en voortgang. Daarbij inspireer je, daag je uit en coach je de professionals om tot goede resultaten en een efficiënte bedrijfsvoering te komen.
 • Je hebt vanuit de eigen deskundigheid als specifiek aandachtspunt de financiën in de organisatie. Vanwege diverse (tijdelijke) geldstromen en diverse (tijdelijke) projecten is deze complex. Je past risicomanagement toe. Je bent financieel verantwoordelijk voor het budget en de realisatie van de eigen afdeling.
 • Je geeft op inspirerende en faciliterende wijze leiding aan teamhoofden en adviseurs die (nog) niet onder een team vallen.
 • Je stimuleert samenwerking en afstemming tussen teams binnen SURFnet, maar nadrukkelijk ook binnen SURF-verband door middel van je positie in de bedrijfsvoeringsraad. Daarin streef je met de verantwoordelijke collega’s van de andere SURF-onderdelen naar intensievere samenwerking, om de bedrijfsvoeringsprocessen efficiënter en slagvaardiger te organiseren. Je vertaalt ontwikkelingen uit andere afdelingen en SURF-onderdelen naar je eigen afdeling en vice versa, om best practices uit te wisselen en de ontwikkeling van je eigen team goed te verbinden binnen SURFnet en SURF.
 • Je verzamelt en analyseert gegevens en signaleert issues omtrent de processen, mensen en resultaten van je afdeling.

Wij vragen

 • WO werk- en denkniveau en relevante opleiding, bijvoorbeeld bedrijfskunde of bedrijfseconomie
 • Ruime ervaring (>8 jaar) in een managementfunctie, bij voorkeur in bedrijfsvoering, met als onderdeel leidinggeven aan professionals
 • Ervaring met complexe, bedrijfskundige dossiers en de realisatie van strategische ambities
 • Een daadkrachtige professional die duidelijkheid schept op het moment dat een veranderende organisatie daarom vraagt
 • Een sterke drive om nieuwe relaties aan te gaan en mensen te verbinden, in combinatie met een dienstverlenende instelling
 • Actuele kennis van financiën, bedrijfskunde en management
 • Kennis van en/of affiniteit met ICT en internettechnologie
 • Ervaring met medezeggenschap
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau. SURFnet biedt uitgebreide opleidingsmogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, 36 vakantiedagen en een NS-business card 1e klas. Ons kantoor ligt op een toplocatie, op nog geen 10 minuten loopafstand van station Utrecht Centraal.

Interesse?

Stuur uiterlijk 4 januari 2019 je cv en een heldere motivatie naar personeelszaken@surfnet.nl.

Meer informatie

Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Het overleggen van een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Laatste wijziging op 05 dec 2018

Meer informatie