Vacature Teamlead Clustercomputing

Voor de groep Clustercomputing zoeken wij een teamlead die als ‘playing captain’ opereert en tevens vakmatige expertise inbrengt op het werkterrein van de groep. De teamlead draagt zorg voor beleidsvorming en voor organisatorische en personele aansturing van de groep.


wo Amsterdam 38 uur

Onze organisatie

SURFsara ondersteunt onderzoekers in Nederland en werkt intensief samen met de academische gemeenschap en het bedrijfsleven. Wij stellen een unieke en geïntegreerde ICT-onderzoeksinfrastructuur beschikbaar en leveren diensten en ondersteuning op het gebied van computing, dataopslag, visualisatie, netwerk, cloud en e-science. SURFsara is partner in nationale en internationale projecten zoals LOFAR, EGI, WLCG/LHC, EUDAT, PRACE. Hierin worden de grootste computersystemen van Europa gekoppeld en petabytes aan wetenschappelijk data opgeslagen en verwerkt.

Clustercomputing

De groep Clustercomputing is verantwoordelijk voor het zogenaamde Lisa Rekencluster. Het betreft hier een groot (orde 150 Tflop/s) rekencluster, dat ingezet wordt voor wetenschappelijk onderzoek.

De adviseurs binnen de groep Clustercomputing zijn verantwoordelijk voor het verlenen van adequate ondersteuning van wetenschappers uit de academische wereld en uit het bedrijfsleven door ontwikkeling en aanpassing van software (performance-optimalisatie en scaling) op zowel de Nationale Supercomputer als het Lisa Rekencluster 

Taakomschrijving

De teamlead zal optreden als meewerkend voorman/voorvrouw. Hij/ zij draagt de groepsverantwoordelijkheid binnen de unit (voorziene tijdsbesteding ca. 20 - 30%). Daarnaast opereert hij/zij als projectleider en borgt de vakmatige expertise op het werkterrein van de groep.

De teamlead rapporteert aan de betreffende unitmanager. 

Functie-eisen

Je hebt een academisch denk- en werkniveau en vakgerichte ervaring, te weten:

  • affiniteit met wetenschappelijk onderzoek op gebied van bijvoorbeeld chemie, natuurkunde, informatica of astronomie;
  • technische kennis, en ervaring op het gebied van Unix/Linux, (parallel) programmeren (Fortran, C, MPI en/of OpenMP), scripting (shell scripting, Python, Perl) en parallelle computerarchitecturen.

Daarnaast beschik je over leidinggevende kwaliteiten en heb je goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden. Je hebt ervaring met projectleiding, je bent klantgericht en een teamspeler.

Arbeidsvoorwaarden

Salariëring: max. schaal 11/12 (3.400 – 5.288 euro bruto per maand bij een 38-urige werkweek). Vakantietoelage 8%, structurele eindejaarsuitkering 8,3%. Vakantiedagen 29 dagen per jaar. Reiskosten woon-werkvergoeding tot maximaal 45 kilometer enkele reis. APB-pensioen waarbij tweederde van de premie wordt betaald door de werkgever.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Peter Michielse via +31(0)20 8001300.

Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met P&O.

Stuur je reactie voorzien van een cv aan sollicitaties@surfsara.nl.