Vacature Senior specialist cloudinfrastructuur

SURFnet zoekt een ervaren en doortastende senior specialist cloudinfrastructuur. Je voert regie over ons eigen virtualisatieplatform en je helpt mee met onze hybride IaaS-dienst SURFcumulus voor onze leden. Je werkt daarbij op het grensvlak van techniek, beleid en uitvoering.

 
hbo Utrecht 32-40 uur

 

Wat houdt de functie in?

Als senior specialist cloudinfrastructuur word je verantwoordelijk voor het SURFnet Virtualisatie Platform (SVP), een multi-datacenter infrastructuur gebaseerd op VMware.

Daarnaast help je mee met het verbeteren en implementeren van de dienst SURFcumulus. SURFcumulus is de hybride IaaS-dienst van SURF waarmee instellingen gebruik kunnen maken van verschillende IaaS platformen zoals Microsoft Azure en Amazon Web Services. 

Je komt te werken in het cloudteam van SURFnet, waar waar we instellingen helpen om clouddiensten beheersbaar, gecontroleerd en voordeliger af te nemen.

Wat ga je precies doen?

Het technisch beheer van het SVP is uitbesteed, dus jij kunt je focussen op structurele verbeteringen van techniek, operatie en processen. Je bent het aanspreekpunt voor de interne gebruikers van het platform en vormt de brug tussen SURFnet en de beheerpartij.

Je gaat SURFcumulus doorontwikkelen, verbeteren en verder uitbreiden Je helpt onderwijsinstellingen met architectuurkeuzes en je zorgt voor een optimale werking van het netwerk richting de cloudleveranciers.

Wij vragen

  • Minimaal hbo werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een dienstverlenende omgeving
  • Minimaal 5 jaar ervaring in het ontwerpen en realiseren van cloudinfrastructuur
  • Ervaring met aansturen van beheerders en leveranciers, en SLA-management
  • Ervaring met de publieke clouddiensen zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services, of bereid om middels training deze kennis eigen te maken
  • Ervaring met operationele ICT-dienstverlening en methoden zoals ITILv3
  • Gedegen expertise op het gebied van on-permise infrastructuren, zoals netwerken, virtualisatie en storage
  • Kennis van security-aspecten in een cloud infrastructuur
  • Je bent doortastend en klantgericht, je kunt snel schakelen, je bent een teamspeler
  • Je weet de juiste prioriteiten te stellen en gaat daar pro-actief mee aan de slag
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau. SURFnet biedt uitgebreide opleidingsmogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, 36 vakantiedagen en een NS-business card 1e klas. Ons kantoor ligt op een toplocatie, op nog geen 10 minuten loopafstand van station Utrecht Centraal.

Interesse?

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Michel Wets telefoonnummer: 06-22668402. Schriftelijke reacties (motivatiebrief en cv) stuur je – onder vermelding van de functie – naar SURFnet, via een e-mail aan hr@surfnet.nl. De sluitingsdatum is 1 februari 2019.

Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Laatste wijziging op 09 jan 2019

Meer informatie