Vacature Teamlead Data Preservation Services

Wil jij werken bij een unieke organisatie binnen de Nederlandse ICT-sector? SURFsara zoekt voor de groep Data Preservation Services een teamlead die als ‘playing captain’ verantwoordelijkheid heeft voor de medewerkers van deze groep, maar tevens hands-on vakmatige expertise inbrengt op het werkterrein: grootschalige langdurige dataopslag.

wo Amsterdam 38 uur

Onze organisatie

SURFsara ondersteunt onderzoekers in Nederland en werkt intensief samen met de academische gemeenschap en het bedrijfsleven. Wij stellen een unieke en geïntegreerde ICT-onderzoeksinfrastructuur beschikbaar en leveren diensten en ondersteuning op het gebied van computing, dataopslag, visualisatie, cloud en (big) data-analyse. SURFsara is partner in nationale en internationale projecten zoals LOFAR, EGI, WLCG/LHC, EUDAT, PRACE. Hierin worden de grootste computersystemen van Europa gekoppeld en petabytes aan wetenschappelijk data opgeslagen en verwerkt. 

Informatie over de groep Data Preservation Services

De Data Preservation Services-groep levert diensten voor grootschalige langdurige dataopslag. Hiervoor opereert de groep grote op tape en disk gebaseerde archief- en persistent identifier-diensten en beheert het op dit moment meer dan 30 petabytes aan wetenschappelijke data. Om voorop te lopen in het beheren van grootschalige data, de exponentiele datagroei en het verlagen van drempels voor onze gebruikers behoort innovatie tot de kern van de Data Preservation Services-groep.

De groepen bij SURFsara zijn georganiseerd rond diensten. Voor de taakstelling van de groep als geheel betekent dit o.a. zorgen voor maximale beschikbaarheid, capaciteitsplanning en optimale beveiliging van de diensten, introductie van state-of-the-art technologieën, deelnemen aan (inter)nationale innovatieprojecten en publiceren.

Taken van de teamlead Data Preservation Services

De teamlead zal optreden als meewerkend voorman/voorvrouw. Hij/zij draagt de groepsverantwoordelijkheid binnen de unit (voorziene tijdsbesteding ca. 20-30%). Concrete leidinggevende taken zijn: dienstlevering en -ontwikkeling, uitvoeren van het HRM-beleid binnen de eigen groep, bijdragen aan de ontwikkeling van het beleid van de unit, zorgen voor een jaarplan (opstellen, uitvoeren, voortgangsrapportages) en projectmatig coördineren van de innovatie binnen de groep.

Daarnaast opereert hij/zij als (senior) technical consultant of senior engineer en borgt de vakmatige expertise op het werkterrein van de groep. De teamlead rapporteert aan de unitmanager Data Services.

Functie-eisen

Je hebt academisch denk- en werkniveau en vakgerichte ervaring.

Je beschikt over leidinggevende kwaliteiten en goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden, ervaring met projectleiding, je bent klantgericht en een teamspeler. Peoplemanagement spreekt je aan.

Op technisch vlak heb je:

  • Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek;
  • Ervaring met projectmanagement;
  • Visie op Research Data Management;
  • Kennis van Linux;
  • Kennis en ervaring met een van de volgende programmeer- en/of scripttalen: Python, Perl, C, C++, Java, PHP;
  • Kennis en ervaring in een omgeving met complexe datainfrastructuren en met datamanagement;
  • Kennis en ervaring om functionele eisen te vertalen in technische eisen. 

Meer informatie en reageren

Salariëring: max. schaal 11/12 (3.400-5.288 euro bruto per maand bij een 38-urige werkweek). Vakantietoelage 8%, structurele eindejaarsuitkering 8,3%. Vakantiedagen 29 dagen per jaar. Reiskosten woon-werkvergoeding tot maximaal 45 kilometer enkele reis. APB-pensioen waarbij tweederde van de premie wordt betaald door de werkgever. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Axel Berg of Peter Michielse via 020-8001300. Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met P&O (via hetzelfde telefoonnummer).

Stuur je reactie voorzien van een cv aan sollicitaties@surfsara.nl. Er is geen sluitingsdatum voor deze vacature.