Vacature unitmanager Data Services

Zoek je een functie waarin je drie teamleiders aanstuurt met wie je samen de inhoudelijke uitdagingen op het gebied van online data services, data preservation en datamanagement aangaat?

wo Amsterdam 38 uur

Dan heeft SURFsara een functie beschikbaar waarbij je een professioneel team leidt dat zich volledig inzet om de wetenschap toekomstbestendig te maken met duurzame data en grootschalige ICT-infrastructuur. 

Wij zoeken

Een resultaatgerichte leider met aantoonbare managementvaardigheden. Je bent verantwoordelijk voor de drie groepen binnen de unit Data Services: online data services; data preservation en data management services. Indirect ben je verantwoordelijk voor de 25 collega’s die binnen de groepen werkzaam zijn. Je rapporteert aan de directeur Operations en Engineering. Je werkt nauw samen met de unitmanagers van de units Data Processing Services en Compute Services en de CTO en draagt bij aan de acquisitiedoelstellingen.

  • Je zorgt voor samenhangende beleidsvorming en implementatie binnen de groepen en draagt hiermee bij aan de innovatieve en competitieve dienstverlening van SURFsara.
  • Je bent verantwoordelijk voor het beleid van de unit en voor het opstellen en de realisatie van het jaarplan.
  • Je levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe diensten voor de eindgebruikers van SURFsara.
  • Je verzorgt de rapportages over zowel het jaarplan als over de programma’s en projecten die belegd zijn bij de unit.
  • Je draagt proactief bij aan de ontwikkeling van de werkwijze van Operations en Engineering en borgt en verhoogt hiermee de kwaliteit van de dienstverlening van SURFsara.

Jij zoekt

Een organisatie die voorop loopt en die je uitdaagt de beste dienstverlening te ontwikkelen voor de gebruikers. Onderzoekers vertrouwen hiervoor op de expertise van SURFsara. Je zoekt een inspirerende omgeving die toonaangevend is op het gebied van het bruikbaar en deelbaar maken van wetenschappelijke data voor onderzoek.

Jij hebt

Een academische opleiding afgerond en affiniteit met wetenschappelijke data. Je hebt bij voorkeur ervaring opgedaan in een technische omgeving.

Jouw leiderschapsstijl kenmerkt zich als coachend en resultaatgericht, je faciliteert technical leadership bij de medewerkers. Je bent een teamspeler en hebt goed ontwikkelde project- en programmamanagementvaardigheden. Je bent een stevige persoonlijkheid en weet je zowel mondeling als schriftelijk goed uit te drukken.

Wij bieden

Inschaling in VSNU-schaal 12/13 (€ 4.120- € 5.735 bruto per maand bij een 38-urige werkweek). Een eindejaarsuitkering van 8,3% en 29 vakantiedagen per jaar. Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer tot maximaal 45 kilometer enkele reis. APB-pensioen waarbij tweederde van de premie wordt betaald door de werkgever.

Informatie en reageren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Peter Michielse, directeur Operations en Engineering.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Ans Sullot.
Beiden zijn bereikbaar via 020-8001300.

We ontvangen je reactie voorzien van een cv graag op sollicitaties@surfsara.nl.