Stage Frontend developer automation & orchestration

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage waarbij de nadruk meer ligt op de achterliggende techniek dan op het design, zonder dat je hierbij de gebruiker uit het oog verliest? Je gaat aan de slag met de restyling van een frontend voor het geautomatiseerd uitrollen van onze netwerkinfrastructuur. Je onderzoekt opties en maakt een prototype.

Opleidingsniveau: hbo/wo
Locatie: Utrecht
Aantal uur: 32-40 
Sluitingsdatum: 15 november 2019

Wat houdt de opdracht in?

Bij SURF werken we aan een omgeving waarmee we onze netwerkinfrastructuur op grote schaal geautomatiseerd kunnen uitrollen (via automation & orchestration). Het design van een van de op React JS gebaseerde frontends die we hiervoor gebruiken, is toe aan een restyle. Met een CSS-framework denken we een uniforme applicatie te kunnen creëren die meer structuur biedt.

Aan jou de opdracht:  onderzoek de verschillende CSS-frameworks en evalueer ze voor onze toepassing. Op basis van je onderzoek maak je een prototype en pas je het nieuwe ontwerp toe in de frontend (afhankelijk van de tijd en impact). Je houdt daarbij steeds de gebruiker in het oog: hoe maak je het hem of haar zo makkelijk mogelijk om met de applicatie te werken?

Wat ga je precies doen?

  • Je vergelijkt mogelijke CSS frameworks voor React JS en SASS en kiest de meest geschikte oplossing voor onze applicatie.
  • Je maakt een nieuw design volgens onze huisstijl en past die in (een deel van) de applicatie toe als prototype.

Wij vragen

  • Je volgt een technische hbo- of wo-studie en hebt ervaring met programmeren.
  • Je bent minimaal derdejaars student.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
  • Je bent klant- en servicegericht.
  • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende (afstudeer)stage in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau. Voor deze opdracht biedt SURF een stagevergoeding. Ons kantoor ligt op een toplocatie, op nog geen 10 minuten loopafstand van station Utrecht Centraal.

Interesse?

Stuur uiterlijk 15 november je cv en een heldere motivatie naar hr@surfnet.nl, onder vermelding van “Stageopdracht frontend AO team NIP”.

Meer informatie

Wij werken niet met recruiters voor de invulling van onze vacatures. Acquisitie heeft dan ook geen zin.