Stage/afstudeeropdracht bij het SURF Innovatie Lab

Word jij enthousiast van innovatie en nieuwe toepassingen van technologie? En heb je een warm hart voor wetenschappelijk onderzoek? Ben je proactief, nieuwsgiering en heb je een cooperatieve mind-set? Kom dan je stage of afstuderen doen binnen SURF’s innovatie-team bij ons digitalisering van labs project.

Over SURF en het project digitalisering labs

SURF is de ict-samenwerkingsorganisatie van onderwijs en onderzoek in Nederland, waar we samen werken aan onderwijs en onderzoek van wereldklasse door de mogelijkheden van digitale technologie. Binnen het innovatie-team werken we samen aan de toekomst van onderzoek en onderwijs. 

Het ‘digitalisering labs’ project draait om de toekomst van lab-onderzoek. Academisch en wetenschappelijk onderzoek wordt meer en meer beïnvloed door nieuwe ict-technologieën. Computer simulaties en modellen zijn standaard geworden van vrijwel al het onderzoek, maar ook extended reality en robotica vinden hun plek. De wereld is aan het veranderen en de COVID-19 pandemie heeft een versnelde transitie gebracht naar werken op afstand en het gebruik van digitale tools binnen het onderzoek.

In dit project onderzoekt SURF de impact en mogelijkheden van digitalisering op de praktijk van onderzoek binnen labs. Hoe gaat digitalisering het toekomstige labonderzoek beïnvloeden? Zowel binnen de natuurwetenschappen als de sociale wetenschappen. Daarom willen wij graag weten wat er nu binnen de labs gebeurt en welke kansen men ziet voor digitalisering. Als onderdeel van dit project is er een stage/afstudeerplek binnen SURF’s innovatie-team.

Wij vragen

We zoeken een proactieve en nieuwsgierige student die ook comfortabel is met werken in het Engels (vanwege de internationale onderzoeksgemeenschap). Dit project kan zowel je stage als je afstuderen zijn. Wij zijn flexibel om dit project passend te maken bij de eisen van jouw opleiding.

Wij bieden

De opdracht: Je gaat onderzoeken hoe onderzoek in labs gedaan wordt over verschillende domeinen heen. Daarin kijk je hoe labs gebruikt worden, wat er veranderd is sinds COVID, maar ook wat men verwacht van de toekomst binnen het onderzoek. Hiervoor ga je in gesprek met onderzoekers door heel Nederland.

Naast het onderzoeksproject is er veel ruimte om samen te werken en ervaring op te doen binnen het team. Zoals het organiseren van workshops, het presenteren van je inzichten, en het uitwerken van de onderzoeksresultaten in strategische plannen voor de toekomst.

Interesse?

We zien je graag starten in de tweede helft van 2021. We werken bij SURF hybride thuis en op kantoor. Je bent vrij om een werkwijze te kiezen die bij jou past, maar we verwachten wel dat je enigszins regelmatig op kantoor bent in Utrecht of Amsterdam.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Neem dan contact op met sollicitatie@surf.nl. Wil je je aanmelden? Stuur dan je CV mee samen met een korte motivatie.