Teamhoofd HR

Ben jij de strategische HR Business Partner die samen met het HR-team de SURF-organisatie optimaal ondersteunt?

 

Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau
Locatie: Utrecht
Aantal uur: 32-40
Sluitingsdatum: 24 september 2020

Over SURF

SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. Binnen de coöperatie SURF werken universiteiten, hogescholen, mbo-scholen, onderzoeksinstellingen en de universitaire medische centra samen aan ICT-voorzieningen én ICT-vernieuwingen. Hierdoor beschikken studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers onder gunstige voorwaarden over de beste ICT-voorzieningen voor toponderzoek en talentontwikkeling. 

Wat ga je doen?

Als teamhoofd HR ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van een modern en professioneel HR-beleid. Samen met je team ondersteun je de SURF-organisatie optimaal en denk je strategisch na over het creëren van een toekomstbestendig personeelsbestand en -beleid. Je bent, vanuit je vakgebied, een sparringpartner en adviseur van de RvB en het management. De SURF-organisatie en de HR-afdeling is volop in verandering. Gezien deze veranderingen focus je in het begin vooral op het efficiënt en logisch inrichten van het HR-team en verder ontwikkelen van HR-beleid en HR-processen.

Als people manager weet je welk potentieel er in je team zit. Je zorgt dat dit wordt ingezet en dat alle medewerkers doen waar ze het beste in zijn en waar ze energie van krijgen. Het is jouw doel om het team te ontwikkelen tot een Business Partner die HR-strategie en -visie ontwikkelt die goed aansluit op de SURF-organisatie. Je team adviseert gevraagd en ongevraagd het management en ondersteunt bij leidinggevende taken.

Je werkt ook aan de ontwikkeling van het Jong Talent Programma. Dit is een kweekvijver van jonge talentvolle collega’s, die ervoor zorgt dat de SURF-dienstverlening ook in de toekomst van hoge kwaliteit blijft.

Je team bestaat uit 8,2 fte (inclusief 2,9 fte Jong Talent) en je rapporteert aan de manager beleid, advies & support. De omvang van de teamhoofdtaken is ongeveer 0,3 fte. Naast de verantwoordelijkheid als teamhoofd ben je zelf ook een ervaren HR-adviseur. In die rol voer je ook inhoudelijke werkzaamheden uit.  

Je voornaamste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Leidinggeven aan het HR-team en als coachend leidinggevende zorgen dat je medewerkers zich blijven ontwikkelen en duurzaam inzetbaar zijn
 • Werkprocessen en procedures inrichten, met als doel de organisatie op HR-gebied optimaal te ondersteunen
 • RvB en MT gevraagd en ongevraagd adviseren over HR-gerelateerde zaken
 • Een strategische personeelsplanning ontwikkelen
 • Tactische plannen vertalen naar operationele plannen, rekening houdend met de doelstellingen van de afdeling en van de SURF-organisatie al geheel
 • Het beleid evalueren en eventueel bijsturen
 • Bijdragen aan de meerjarenbegroting en budgettaire planning van het team
 • Werkzaamheden als HR-adviseur uitvoeren

Wij vragen

Om voor deze uitdagende en verantwoordelijke functie in aanmerking te komen beschik je minimaal over:

 • Hbo werk- en denkniveau
 • 5 jaar werkervaring in een strategische HR-functie in een bestuurlijke omgeving
 • 5 jaar leidinggevende ervaring aan professionals

Daarnaast ben je een volwaardig gesprekspartner voor directie en management en heb je ervaring om op strategisch niveau bij te dragen aan beleids- en organisatieontwikkeling. Met jouw analytisch vermogen, pragmatisch inzicht en communicatieve vaardigheden vertaal je strategische plannen moeiteloos naar tactische en operationele plannen die draagvlak hebben binnen je team.
Het is een grote pre als je ervaring hebt met reorganisaties waarbij je HR-professionals van verschillende bedrijfsonderdelen hebt samengebracht tot 1 geheel en de organisatie hebt geholpen bij cultuuraspecten en het ontwikkelen van een stevig werkgeversmerk.

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau. SURF biedt uitgebreide opleidingsmogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, goede pensioenvoorziening en NS-business card 1e klas.

Interesse?

 • Stuur uiterlijk 24 september je cv en bondige motivatie naar sollicitatie@surf.nl.
 • Deze vacature is gelijktijdig intern en extern gepubliceerd en interne medewerkers van SURF hebben voorrang op externe kandidaten.  
 • Selectiegesprekken zijn gepland op 30 september of 9 oktober.
 • Voor vragen over de inhoud van de functie kun je vanaf 2 september contact opnemen met afdelingsmanager Audrey Visscher (audrey.visscher@surf.nl/ 06-43162176).
 • Vragen over de procedure kun je stellen via sollicitatie@surf.nl.
 • Meer over werken bij SURF