Vacature Adviseur identity & access management onderzoek

Wil jij ervoor zorgen dat onderzoekers eenvoudig en veilig toegang krijgen tot (cloud)applicaties, rekenclusters, datasets of data-opslag? Kun je complexe vraagstukken eenvoudig laten lijken en breng je dit ook goed over? 

Werk- en denkniveau: wo
Locatie: Utrecht
Aantal uur: 32-40
Sluitingsdatum: 24 januari 2021

Wat houdt de functie in?

Onderzoekers zijn vaak veel tijd kwijt aan het regelen van veilige toegang tot systemen die ze voor hun onderzoek nodig hebben. Een nieuwe dienst van SURF helpt onderzoekssamenwerkingen hierbij: SURF Research Access Management. Met SURF Research Access Management beheert een onderzoekssamenwerking zelf snel, veilig en eenvoudig alle autorisaties voor hun leden en regelt daarmee de veilige en betrouwbare toegang tot data en diensten. 

Door onderzoekssamenwerkingen en onderzoeksondersteuners bij instellingen en leveranciers te adviseren over de initiële opzet en ze te ondersteunen bij het gebruik van de dienst maak jij als adviseur echt het verschil. Jij gaat ervoor zorgen dat alle onderzoekers in Nederland snel en eenvoudig toegang krijgen tot de beste nationale en internationale onderzoeksfaciliteiten. Samen met je team zorg je dat SURF Research Access Management blijft doorontwikkelen en wereldwijd voorop blijft lopen.

Wat ga je precies doen?

Je zorgt dat onderzoekers via SURF Research Access Management toegang krijgen tot onderzoeksdiensten. Dit doe je door:

  • Op basis van wensen en use cases van instellingen en onderzoekers advies te geven over de inzet van SURF Research Access Management en de stappen die onderzoekssamenwerkingen vervolgens moeten nemen.
  • In afstemming te bepalen welke diensten toegankelijk moeten zijn en te zorgen dat deze (technisch) beschikbaar worden gemaakt.
  • Onderzoekssamenwerkingen en onderzoeksondersteuners te helpen bij het faciliteren van hun onderzoekers, waar het gaat om toegang tot onderzoeksdiensten. 

De input die je krijgt van de gebruikers vertaal je naar verbeteringen en nieuwe functionaliteit en daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan de doorontwikkeling van SURF Research Access Management.

Wij vragen

  • Je hebt wo werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
  • je analyseert zelfstandig complexe identity & access vraagstukken en vertaalt deze naar oplossingen en een plan van aanpak;
  • je hebt ervaring met en kennis van protocollen, standaarden en technologieën die gebruikt worden door moderne internetapplicaties;
  • je hebt ervaring met projectmatig werken en je vindt het daarnaast ook leuk om zelf aan de knoppen te zitten;
  • je stelt de juiste vragen om snel een goed beeld te krijgen van de wensen en behoefte van de klant. Het maakt hierbij niet uit of je met technische of niet technische klanten en collega’s spreekt;
  • je hebt ervaring en/of affiniteit met ondersteuning van onderzoekers;
  • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau. SURF biedt uitgebreide opleidingsmogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, 36 vakantiedagen en een NS-business card 1e klas. Ons kantoor ligt op een toplocatie, op nog geen 10 minuten loopafstand van station Utrecht Centraal.

In eerste instantie gaat het om een aanstelling op basis van een jaarcontract, met uitzicht op vast dienstverband bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden.

Interesse?

Stuur je motivatie en cv naar sollicitatie@surf.nl t.a.v. Femke Morsch. Je kunt uiterlijk tot en met 24 januari 2021 reageren. Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Meer informatie