Vacature Business developer network services

Heb jij ervaring met vernieuwing van softwaresystemen en netwerktechnologieën? En vind je het leuk om gebruikerswensen in kaart te brengen en te vertalen naar nieuwe functionaliteiten en innovatieve diensten? Reageer dan op deze vacature.

Werk- en denkniveau: wo
Locatie: Utrecht
Aantal uur: 32-40

Wat houdt de functie in?

Als business developer werk je op de afdeling Network in het team Netwerkinnovatie en -productontwikkeling. Je bent verantwoordelijk voor de vertaling van gebruikerswensen en technische mogelijkheden naar nieuwe functionaliteiten, innovatieprojecten en diensten voor de onderwijs- en onderzoeksinstellingen die aangesloten zijn bij SURF. Hiervoor breng je de wensen en eisen van de opdrachtgever en andere belanghebbenden binnen de organisatie in kaart, en koppelt deze terug aan het projectteam en interne en externe stakeholders.

Als business developer ben je bijvoorbeeld nauw betrokken bij de doorontwikkeling van de automatiserings- en orkestratie-infrastructuur die het complete netwerkdienstenportfolio aanstuurt. Deze omgeving vormt het kloppend hart van de verschillende administratiesystemen, netwerkbeheersystemen en het selfservicedashboard. Daarnaast werk je mee aan productvernieuwingen. Ook houd je innovatieve ontwikkelingen in de gaten, bijvoorbeeld rondom het snel en veilig delen van data tussen onderzoekers wereldwijd.

In innovatieprojecten denk je mee over zowel de korte- als langetermijnvisie en zorg jij ervoor dat het gebruikersperspectief niet vergeten wordt. Je begeleidt ook proofs of concept en pilots, en je stelt businessmodellen op voor nieuwe functionaliteiten. Je contracteert externe partijen en stuurt deze aan. Samen met productmanagers en technisch productmanagers lanceer je nieuwe diensten of functionaliteiten en blijf je betrokken bij de doorontwikkeling hiervan.

Wat ga je precies doen?

 • Je bent samen met de technisch productmanagers verantwoordelijk voor het automation en orchestration platform.
 • Je hebt contact met aangesloten instellingen en andere stakeholders, en vertaalt hun vraag naar nieuwe functionaliteiten, diensten en projecten.
 • Je brengt nieuwe en bestaande processen in kaart en zoekt naar de meest efficiënte toepassing.
 • Je verzorgt rapportages, draagt bij aan marketing en communicatie, stimuleert gebruik en bewaakt de kwaliteit van diensten.
 • Je werkt intensief samen met klanten, leveranciers en andere relevante, geïnteresseerde partijen, zodat zij succesvol gebruik kunnen maken van de innovatieve producten en bijbehorende kennis.
 • Je volgt nationale en internationale ontwikkelingen op het gebied van software- en netwerktechnologie.

Wij vragen

 • Je hebt een relevante opleiding op wo-niveau.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je bent bekend met (complexe) netwerk- en softwaresystemen.
 • Je bent klant- en servicegericht.
 • Je hebt ervaring met het leiden van projecten.
 • Je hebt praktische ervaring met vernieuwingen in een technologische omgeving.
 • Je hebt een goed gevoel voor diplomatie en verhoudingen.
 • Je hebt ervaringen met (agile) software ontwikkeltrajecten.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau. SURFnet biedt uitgebreide opleidingsmogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, 36 vakantiedagen en een NS-business card 1e klas. Ons kantoor ligt op een toplocatie, op nog geen 10 minuten loopafstand van station Utrecht Centraal.

Interesse?

Stuur uiterlijk 25 november 2019 je cv en een heldere motivatie naar hr@surfnet.nl.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.