Vacature Contract Jurist

Ben jij een jurist die wil bijdragen aan innovatieve ict-dienstverlening ten behoeve van onderwijs en onderzoek in Nederland? Lees dan zeker verder, want SURF is op zoek naar een jurist met uiteenlopende ervaring en expertise binnen de ict-sector.

Over SURF en het team Kwaliteit, Inkoop & Juridisch (KI&J)

SURF is de samenwerkingsorganisatie voor ICT voor het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. SURF werkt samen met meer dan 100 onderwijs- en onderzoeksinstellingen aan ICT-voorzieningen en ICT-innovatie, om de kansen van digitalisering optimaal te benutten en beter en flexibeler onderwijs en onderzoek mogelijk te maken voor meer dan één miljoen gebruikers.

Het team KI&J bestaat uit privacy en security officers, inkoopadviseurs en juristen. Het team stelt op basis van de geldende wet- en regelgeving de kaders en richtlijnen vast waarbinnen de SURF-organisatie intern en extern opereert. Ook toetst het team of deze kaders en richtlijnen worden nageleefd. Daarnaast adviseert en ondersteunt het team de organisatie.

Binnen het team KI&J zijn op dit moment verschillende juristen werkzaam, waaronder een aantal tijdelijk ingehuurde collega’s. Gezien de context van SURF als ICT-dienstverlener wordt van alle juristen een sterke basis in het ICT-contractrecht verwacht. Daarnaast heeft iedere jurist heeft een eigen focus qua werkzaamheden, gebaseerd op zijn of haar kennis en ervaring. Voor een deel van de juristen is het (ICT-)contractrecht de primaire focus, andere juristen hebben een specialisatie in privacy of het aanbestedingsrecht. Aangezien sprake is van een structurele behoefte aan extra capaciteit, wordt het team van vaste juristen uitgebreid.

Wij zijn opzoek naar een contract jurist met een sterke affiniteit met aanbestedingsrecht.

Wat houdt de functie in en wat ga je doen?

Zoals gezegd is SURF op zoek naar een contract jurist met de focus op aanbestedingsrecht om het team KI&J te versterken. Je houdt je onder andere bezig met ict overeenkomsten met leveranciers, dienstverleningsovereenkomsten, pilotovereenkomsten met onze afnemers en samenwerkings- en projectovereenkomsten met partners. Ook andere bedrijfsjuridische vraagstukken worden aan het team van juristen voorgelegd, waarbij zeker kennis van het ondernemingsrecht een pré is.

Voor veel inkooptrajecten moet SURF als aanbestedende dienst een aanbestedingstraject doorlopen. Je zal naast de eerdergenoemde werkzaamheden ook adviseren over en ondersteunen bij het vaststellen van de geëigende aanbestedingsprocedures. Ook het opstellen van overeenkomsten en overige aanbestedingsstukken en het naleven van de aanbestedingswetgeving bij het doorlopen van de aanbestedingsprocedure behoren tot de werkzaamheden.

Je hebt als contract jurist bij SURF een veelzijdige rol. Je adviseert en ondersteunt collega’s op juridisch vlak om samen de onderliggende doelen van SURF te halen. Je werkt daarbij actief samen met allerlei collega’s van zowel het team KI&J als andere afdelingen. Pragmatisme is gewenst. Je vertelt niet alleen wat niet mag, maar denkt ook mee over wat wel mogelijk is binnen de vastgestelde kaders en richtlijnen. Vanzelfsprekend blijf je daarvoor op de hoogte van de ontwikkelingen in relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie. Aangezien SURF pas sinds kort als één organisatie functioneert (in plaats van drie afzonderlijke werkmaatschappijen) en de integratie nog in volle gang is, werk je samen met de andere collega’s van het team KI&J ook aan de templates, handreikingen en procesbeschrijvingen waaraan behoefte is.

Wij vragen

 • een afgeronde academische rechten master;
 • minimaal vijf jaar relevante werkervaring;
 • ruime werkervaring als contractjurist binnen de ICT-sector;
 • bovengemiddelde ervaring met aanbestedingsrecht;
 • in ieder geval basiskennis en ervaring met privacyrecht;
 • zelfstandigheid en flexibiliteit
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden

Als je voor SURF kiest, kies je voor:

 • een afwisselende en uitdagende baan voor 32-40 uur per week (0,8 - 1,0 FTE) in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau;
 • een salaris van €3.535 tot €5.802 bruto per maand (op basis van een fulltime aanstelling van 40 uur per week), afhankelijk van het uiteindelijke functieniveau waarop je aan de hand van jouw kennis en ervaring wordt ingeschaald;
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 36 vakantiedagen (op basis van een 40-urige werkweek), een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en een NS-business card 1e klas;
 • uitgebreide opleidingsmogelijkheden;
 • een kantoor op een toplocatie, op nog geen 10 minuten loopafstand van station Utrecht Centraal;
 • een aanstelling op basis van een jaarcontract, waarbij SURF de intentie heeft deze om te zetten in een vast dienstverband.

Interesse?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met het teamhoofd:
Lex Sietses, via lex.sietses@surf.nl of 06-52063936. 

Stuur je motivatie en cv naar sollicitatie@surf.nl t.a.v. Lex Sietses. Een adviescasus kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.