Vacature IT-architect onderwijsdiensten

Steeds meer onderwijs vindt online plaats, waardoor we ook meer studiedata kunnen verzamelen. Hoe benut je die studiedata op een veilige en betrouwbare manier? SURF ontwikkelt een platform voor studiedata waarin de privacy van studenten en docenten voorop staat. Ben jij die ambitieuze IT-architect die hieraan mee gaat bouwen? Reageer dan!

Werk- en denkniveau: hbo/wo
Locatie: Utrecht
Aantal uur: 32-40

Wat houdt de functie in?

SURF wil vernieuwing voor het onderwijs aanjagen. Dat doen we door samen met onderwijsinstellingen krachten te bundelen om ICT optimaal in te zetten. We experimenteren, bieden kennis en diensten en verbinden onderwijsvernieuwers in binnen- en buitenland.

Als IT-architect werk je in een multidisciplinair team aan de ontwikkeling van nieuwe (onderwijs)diensten. Samen met je collega’s en experts uit de instellingen, werk je onder andere aan een nieuw platform dat het mogelijk maakt om met respect voor de privacy van studenten studiedata te gebruiken en zo de begeleiding van studenten te verbeteren. Je wordt verantwoordelijk voor het technisch ontwerp van dit platform en je draagt bij aan de realisatie en het beheer ervan. Je stuurt daarbij softwareontwikkelaars aan.

In je werk heb je speciale interesse in het gebruik van data (uitwisseling), de laatste technische ontwikkelingen en opkomende standaarden. Je bent een pleitbezorger van open-sourcetoepassingen en het gebruik van open standaarden, met een reële visie op praktische haalbaarheid.

Wat ga je precies doen?

  • Jij ontwerpt de referentie-architectuur waarin privacy en “security by design” centraal staat en formuleert de technische eisen voor het platform voor studiedata. Je zet hierbij je kennis over data en standaarden in en je kijkt naar internationale voorbeelden.
  • Je adviseert in te kiezen architecturen, technische frameworks en programmeertalen en levert een bijdrage aan de uitvoering daarvan.
  • Je draagt bij aan de (door)ontwikkeling van standaarden voor data-uitwisseling in onderwijsprocessen en je adviseert instellingen over het toepassen van deze standaarden.
  • Je draagt bij aan de meerjarenvisie voor diensten door o.a. het opstellen van technische roadmaps.
  • Je werkt nauw samen met collega’s uit verschillende disciplines, zoals productmanagers en communitymanagers, maar ook met leveranciers, beheerpartners en bovenal de onderwijsinstellingen.

Je hebt

  • WO-denkniveau, bij voorkeur in exacte vakken, met minimaal 8 jaar relevante werkervaring.
  • Ervaring met en kennis van verschillende technische architecturen (REST API), programmeertalen (Python, PHP, Javascript) en open standaarden (LTI, QTI, xAPI/Caliper, LIS, SAML2). Kennis van NORA en HORA is een pré.
  • Ervaring met (aansturing van) open-sourcesoftwareontwikkeling in een innovatieve (onderwijs)omgeving is een pré.
  • Ervaring met het operationeel beheer van diensten en de bijbehorende privacy- en security-eisen.
  • Je bent een zelfstarter, en je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau. SURFnet biedt uitgebreide opleidingsmogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een NS-business card 1e klas. Ons kantoor ligt op een toplocatie, op nog geen 10 minuten loopafstand van station Utrecht Centraal.

In eerste instantie loopt je contract tot 1 juli 2021, met de intentie het te verlengen.

Interesse?

Stuur je cv en een heldere motivatie naar sollicitatie@surf.nl.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.