Vacature onderwijskundig webredacteur

Heb jij een brede kennis van hoger onderwijs(innovatie) en heb je een vlotte pen? Wil je bijdragen aan het ondersteunen van onderwijsinstellingen bij het vernieuwen van hun onderwijs en kun je informatie uit diverse bronnen overzichtelijk en praktisch weergeven? Dan ben jij de onderwijskundig webredacteur die wij zoeken.

Werk- en denkniveau: hbo/wo
Locatie: Utrecht
Aantal uur: 16 tot 24 uur per week (0,4-0,6fte)
Sluitingsdatum: 23 augustus 2020

Wat houdt de functie in?

Door de coronacrisis heeft het Nederlandse hoger onderwijs zich in rap tempo moeten aanpassen om online onderwijs mogelijk te maken. Nu het stof van de eerste hectiek is neergedaald, vragen instellingen, docenten en onderwijsondersteuners zich af hoe zij het (gedeeltelijk) online onderwijs het beste kunnen inrichten. 

De Vraagbaak Online Onderwijs, een initiatief van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT, SURF, het ComeniusNetwerk en ECIO, probeert relevante informatie op verschillende thema’s te bundelen en beschikbaar te stellen voor docenten en ondersteuners. De Vraagbaak is een platform en community waar kennis uitgewisseld en gedeeld kan worden, bijvoorbeeld op het gebied van digitale didactiek, toetsen op afstand en inclusief (online) onderwijs. Ook organiseren we sinds maart wekelijkse webinars over deze thema’s.

Als inhoudelijk deskundige op het gebied van onderwijsvernieuwing en online onderwijs maak je deel uit van het team dat de Vraagbaak coördineert. Jij bent verantwoordelijk voor inhoudelijke redactie van content voor alle thema’s van de Vraagbaak. Voor de juiste presentatie van de inhoud werk je samen met de content manager.

Wat ga je precies doen?

Jouw taak is te zorgen dat de informatie op de Vraagbaak correct en actueel is. Je zoekt, analyseert en duidt de belangrijkste bronnen en vat deze samen in toegankelijke teksten voor op de Vraagbaak in zowel Engels als Nederlands. Je helpt om de beschikbare informatie te ordenen, structureren en zo goed mogelijk weer te geven. Hierin werk je nauw samen met de informatiekundige/communicatieadviseur. Je hebt oog voor de balans tussen evidence-informed werken en het bieden van praktische handvatten aan de doelgroep van de Vraagbaak. Verder denk je, als onderdeel van het coördinatieteam, mee over het doorontwikkelen van de Vraagbaak om ook op langere termijn in de behoeftes van docenten en onderwijsondersteuners in het hoger onderwijs te voorzien. 

Wij vragen

De onderwijskundig redacteur die wij zoeken:

  • Is een generalist met brede kennis van onderwijs(innovatie)
  • Is goed thuis in hoger onderwijs
  • Heeft een vlotte pen, goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal
  • Is in staat om complexe informatie te duiden en samen te vatten uit zowel populaire bronnen, vakliteratuur, als (semi-)wetenschappelijke onderwijskundige literatuur
  • Heeft medior niveau, met tenminste enige jaren werkervaring
  • Is zelfstandig en initiatiefrijk

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau. We bieden je een tijdelijke aanstelling van een half jaar voor 2 tot 3 dagen in de week. Je standplaats is Utrecht, zodra de omstandigheden dat weer toelaten.

SURF biedt uitgebreide opleidingsmogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, 36 vakantiedagen en een NS-business card 1e klas. Ons kantoor ligt op een toplocatie, op nog geen 10 minuten loopafstand van station Utrecht Centraal.

Afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden is een dienstverband van 16 tot 24 uur per week mogelijk. Er zijn verschillende opties voor het type contract dat we kunnen bieden: payrolling, detachering vanuit een hoger onderwijsinstelling of inhuur als ZZP’er. De meest passende vorm wordt bepaald in overleg met de kandidaat.

Interesse?

Stuur je motivatie en cv naar yvonne.florissen@surf.nl  o.v.v. Vacature onderwijskundig webredacteur  t.a.v. Marian Kat-de Jong/Idwer Doosje. Je kunt tot uiterlijk 23 augustus reageren.  Gesprekken worden in de week van 31 augustus gevoerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Meer informatie

Contactpersonen

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marian Kat-de Jong, senior beleidsadviseur onderwijs en ICT bij Avans Hogeschool en verbinder van de zone Docentprofessionalisering van het Versnellingsplan, op marian.katdejong@surf.nl, of Idwer Doosje, secretaris van het ComeniusNetwerk op idwer.doosje@knaw.nl.  

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Charlotte Heystek, Voor vragen over HR bij SURF, kun je contact opnemen met Anita Sudré via anita.sudre@surf.nl.