Vacature privacy officer

Ben jij een privacy officer die wil bijdragen aan privacyvriendelijke innovatieve ict-dienstverlening ten behoeve van onderwijs en onderzoek in Nederland? Lees dan zeker verder want SURF is op zoek naar twee privacy officers!

Over SURF en het team Kwaliteit, Inkoop & Juridisch (KI&J)

SURF is de samenwerkingsorganisatie voor ict voor het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. SURF werkt samen met meer dan 100 onderwijs- en onderzoeksinstellingen aan ict-voorzieningen en ict-innovatie, om de kansen van digitalisering optimaal te benutten en beter en flexibeler onderwijs en onderzoek mogelijk te maken voor meer dan één miljoen gebruikers.

Het team KI&J bestaat uit privacy en security officers, inkoopadviseurs en juristen. Het team stelt op basis van de geldende wet- en regelgeving de kaders en richtlijnen vast waarbinnen de SURF-organisatie intern en extern opereert. Ook toetst het team of deze kaders en richtlijnen worden nageleefd. Daarnaast adviseert en ondersteunt het team de organisatie.

Aangezien sprake is van een structurele behoefte aan extra capaciteit op privacyvlak, is SURF op zoek naar twee privacy officers.

Wat houdt de functie in en wat ga je doen?

Zowel bij de interne bedrijfsvoering als de dienstverlening van SURF worden veel persoonsgegevens verwerkt van onder andere medewerkers, studenten en onderzoekers. Als privacy officer heb je een rol in allerlei dienstontwikkelingsprojecten, inkooptrajecten, samenwerkingsverbanden en pilot programma’s waarbij de bescherming van persoonsgegevens een rol speelt. Je ondersteunt de SURF organisatie op basis van de vastgestelde beleidskaders bij vraagstukken rondom bijvoorbeeld de rolverdeling tussen SURF en haar klant of leverancier en het inrichten van een gegevensverwerking conform het privacy by design principe. Ook ondersteun je bij het uitvoeren van DPIA’s, het sluiten van verwerkersovereenkomsten en andere overeenkomsten met betrekking tot het verwerken van persoonsgegevens en het opstellen of beoordelen van privacyverklaringen.

Je hebt als privacy officer bij SURF een veelzijdige rol. Je adviseert en ondersteunt collega’s op privacy vlak om samen de onderliggende doelen van SURF te halen. Bij je werkzaamheden toets je ook of de beleidskaders voor privacy worden nageleefd. Je werkt daarbij actief samen met allerlei collega’s binnen de SURF organisatie. Pragmatisme is gewenst. Je denkt mee over wat wel mogelijk is binnen de vastgestelde kaders en richtlijnen. Aangezien SURF nog niet zolang als één organisatie functioneert (in plaats van drie afzonderlijke werkmaatschappijen) en de integratie nog in volle gang is, werk je waar nodig samen met de andere collega’s van het team KI&J ook aan de verdere ontwikkeling van beleidskaders, templates, handreikingen en procesbeschrijvingen.

Wij vragen

 • Je hebt een afgeronde academische rechten master.
 • Je hebt minimaal drie jaar (functieniveau medior) of vijf jaar (functieniveau senior) relevante werkervaring.
 • Je hebt werkervaring als privacy officer binnen de ict-sector.
 • Je bent zelfstandig, flexibel en resultaatgericht.
 • Je hebt de beschikking over meer dan gemiddelde sociale vaardigheden en je bent een teamspeler.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Je hebt uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
   

Als pré benoemen wij:

 • je hebt een certificering op het gebied van privacy (zoals CIPP/E);
 • je hebt kennis van en ervaring met de technische aspecten van informatiebeveiliging.
   

Wij bieden

Als je voor SURF kiest, kies je voor:

 • een afwisselende en uitdagende baan voor 32-40 uur per week (0,8 - 1,0 FTE) in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau;
 • een jaarsalaris van max. ca. 85k (op basis van een fulltime aanstelling van 40 uur per week), afhankelijk van het uiteindelijke functieniveau waarop je aan de hand van jouw kennis en ervaring wordt ingeschaald;
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 36 vakantiedagen (op basis van een 40-urige werkweek) en een NS-business card 1e klas;
 • uitgebreide opleidingsmogelijkheden;
 • een kantoor op een toplocatie, op nog geen 10 minuten loopafstand van station Utrecht Centraal;
 • een aanstelling op basis van een jaarcontract, waarbij SURF de intentie heeft deze om te zetten in een vast dienstverband.

Interesse?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Chinny Bomers, via chinny.bomers@surf.nl of 06-53801981. 

Stuur je motivatie en cv naar sollicitatie@surf.nl, t.a.v. Chinny Bomers. Een adviescasus kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.