Vacature Technisch productmanager Mijn SURFmarket

Zorg jij voor de regie van het technisch beheer en verdere ontwikkeling van onze primaire business-systemen en ben jij goed in het bewaken van aspecten als kwaliteit, stabiliteit, continuïteit, integriteit en klantgerichtheid?

Opleidingsniveau: hbo
Locatie: Utrecht
Aantal uur: 32 - 40 uur

Wat houdt de functie in?

SURFmarket maakt deel uit van de coöperatie SURF en is de ICT-marktplaats voor de aangesloten onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Met diverse software- en cloudleveranciers hebben we aantrekkelijke overeenkomsten gesloten voor deze educatieve doelgroepen. Het totale aanbod komt voornamelijk tot stand door middel van aanbestedingen voor en namens de instellingen. Onderwijs- en onderzoeksinstellingen kunnen via de website van SURFmarket, na inlog, de producten en of diensten aanschaffen en beheren. 

Je bent als technisch productmanager van onze primaire systemen verantwoordelijk voor de technische staat hiervan. Onze primaire systemen bestaan uit een portal (Mijnsurfmarket), met achterliggende systemen bestaande uit een geïntegreerd geheel van clouddiensten en maatwerkapplicaties. Samen met de leveranciers en beheerpartners van deze systemen zorg je ervoor dat deze technisch goed functioneren en dit in de toekomst blijven doen. Je hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen en innovaties die kunnen bijdragen aan het verbeteren en ontwikkelen van de dienstverlening en draagt vervolgens bij aan de realisatie en het beheer van deze ontwikkelingen. Momenteel werken wij aan een project ter vernieuwing van de systemen. Eind dit jaar vindt de livegang plaats. Een uitdagend project waar je, met jouw expertise, een belangrijke bijdrage gaat leveren. Je werkt nauw samen met de productmanager en de functioneel beheerder en je hebt veelvuldig contact met (SaaS-)leveranciers en beheerpartners.

Wat ga je precies doen?

  • Je zorgt, samen met externe partijen, voor de verdere ontwikkeling van de systemen.
  • Je bent verantwoordelijk voor de onderling samenhangende architectuur van de systemen en stelt implementatieplannen en technische specificaties op.
  • Projectleiding bij technische innovaties en wijzigingen aan het systeem en het aansturen van beheer- en ontwikkelpartners.
  • Bewaken en samen, met externe partijen, zorgen voor een optimale stabiliteit en kwaliteit van de systemen
  • Toezien op het naleven van de afspraken in de SLA’s met externe partijen en contractmanagement.
  • Volgen en verkennen van nieuwe technologische ontwikkelingen en vertalen naar een roadmap voor de innovatie van de systemen.

Wij vragen

  • een relevante hbo-opleiding;
  • minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • kennis van IT Service Management (ITIL, BISL);
  • een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschift.

Daarnaast ben je een enthousiast procesdenker met een proactieve werkhouding. Je kunt zelfstandig werken maar vindt het ook fijn om met een team samen te werken. In deze brede en veelzijdige functie is het van belang dat je de juiste prioriteiten weet te stellen en je niet laat afleiden door allerlei randzaken. Delegeren en het bewaken van grenzen gaat je goed af. Verder werk je zorgvuldig en ben je niet bang voor verandering.

Wij bieden

SURFmarket biedt je een afwisselende en uitdagende baan in een moderne werkomgeving volgens de filosofie van Het Nieuwe Werken. Er zijn ruime mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Wij zijn gevestigd vlak bij Utrecht Centraal Station (Hoog Catharijne). Je kunt rekenen op een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en ruimte voor ontwikkeling.  

Interesse?

Je motivatie en cv stuur je per e-mail naar SURFmarket B.V., ter attentie van Romanda Lebbink (HR-manager), e-mail: sollicitatie@surfmarket.nl

Meer informatie