Over SURFmarket

SURFmarket is de ICT-marktplaats voor het hoger onderwijs en onderzoek en middelbaar beroepsonderwijs. Bij SURF aangesloten instellingen kunnen dankzij SURFmarket tegen de best mogelijke voorwaarden gebruikmaken van onder meer software, clouddiensten en digitale content.

Voordeel voor onderwijs

SURFmarket is opgericht door het onderwijs zelf, om namens de aangesloten instellingen te onderhandelen met ICT-leveranciers en uitgevers. Het inkopen op grote schaal en het gedigitaliseerde inkoopproces maakt SURFmarket een voordelig en efficiënt licentieplatform voor:

  • instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek
  • instellingen voor middelbaar beroepsonderwijs
  • (onderwijs)bibliotheken
  • universitair medische centra
  • musea

Breed assortiment

Als je instelling is aangesloten bij SURFmarket, dan heb je keuze uit een scala aan:

Uitgebreide dienstverlening

Niet alleen voor gebruik op deze instellingen, maar ook voor gebruik thuis zijn software en clouddiensten beschikbaar. Hiertoe worden afspraken met leveranciers vastgelegd in zogenaamde bemiddelingsovereenkomsten. Uw instelling kan hierop online intekenen. Daarnaast is de webwinkel SURFspot de plek waar medewerkers en studenten terecht kunnen voor voordelige software en andere ICT-producten voor thuisgebruik. Ook ondersteunt SURFmarket instellingen bij het verrichten van aankopen boven de Europese aanbestedingsgrens.

Een aanspreekpunt voor leveranciers

Voor ICT-leveranciers en uitgevers is het gunstig om zaken te doen met SURFmarket, want zij hebben hiermee 1 aanspreekpunt en 1 marktplaats voor de gehele onderwijsmarkt in Nederland. SURFmarket handelt niet vanuit een winstoogmerk.

Meer weten over SURFmarket?

Mijn SURFmarket

Laatste wijziging op 28 feb 2017