Dienstverlening aan instellingen

SURFmarket is de ICT-marktplaats, opgericht door het onderwijs zelf, om namens de aangesloten instellingen te onderhandelen met ICT-leveranciers en uitgevers, over (digitale) licenties.

Voordelig en efficiënt inkopen

SURFmarket neemt acquisitie, beheer en distributie van een scala aan ICT-diensten en digitale content voor zijn rekening. We sluiten raam- en bemiddelingsovereenkomsten af met ICT leveranciers en regelen ok de gebruiksrechten met hen. Het inkopen op grote schaal en het gedigitaliseerde inkoopproces maken dat SURFmarket een voordelige en efficiënte ICT-marktplaats is voor zowel onderwijsinstellingen en onderwijsbibliotheken als universitair medische centra en musea. Je kan je instelling aansluiten bij SURFmarket.

Breed assortiment

Als je instelling is aangesloten bij SURFmarket, dan beschik je over één digitaal platform en ingang voor de gehele instelling. Je hebt dan keuze uit een scala aan:

Bekijk het overzicht van leveranciers SURFmarket

Digitaal beheer en service

Mijn SURFmarket is toegankelijk voor onderwijsinstellingen die zijn aangesloten bij SURFmarket. Op deze website regel je de volgende zaken:

  • de contractadministratie
  • afgesloten (campus)licenties en gebruiksvoorwaarden bekijken
  • de autorisatie van collega’s bepalen
  • rapportages ontvangen
  • contracten beheren en afsluiten
  • bestellingen plaatsen

Ondersteuning bij aanbesteden

Ook bij het verrichten van aankopen boven de Europese aanbestedingsgrens kunnen instellingen zich door SURFmarket laten ondersteunen. Een aanbesteding is nodig wanneer je een bemiddelingsovereenkomst aan wilt gaan met een leverancier die de wettelijke drempelwaarde (nu  207.000 euro) overschrijdt.

Webwinkel voor studenten en medewerkers

Ook voor thuisgebruik zijn software en clouddiensten beschikbaar. De webwinkel SURFspot is de plek waar medewerkers en studenten terecht kunnen voor het aanschaffen van voordelige software, clouddiensten en andere ICT-producten.

Laatste wijziging op 15 nov 2017