Wladimir Mufty, beleidsadviseur Innovatie en Technologie bij SURF

Wladimir Mufty is beleidsadviseur Innovatie en Technologie bij SURF. Hij begon daar als Jong Talent en is inmiddels doorgegroeid. “Mijn collega’s zijn allemaal zeer verschillende mensen, maar met dezelfde passie en humor. Dat werkt ontzettend fijn.”

Spil in het grotere geheel

“Ik adviseer de directie over beleid op het gebied van technologie en innovatie, zowel nationaal als internationaal. Programmamanagers zijn bij ons verantwoordelijk voor hun eigen innovatieprogramma’s, maar ik zorg voor de verbinding met de rest van de SURF-programma’s en met het grotere geheel. Het is een spilfunctie waarin ik de juiste mensen aan elkaar koppel. Ook bekijk ik de grote Europese en wereldwijde innovatieprojecten die voor ons van belang kunnen zijn, en ik ondersteun bij de uitvoering van grote projecten en complexe processen zoals tenders.”

wladimir mufty surf medewerker

Unieke groep collega’s

“Ik werk inmiddels 6 jaar bij SURF en heb verschillende functies gehad. Ik begon als Jong Talent, waarbij ik in 2 jaar ervaring opdeed in allerlei ICT-projecten binnen de verschillende afdelingen. Daarna kwam ik in vaste dienst bij SURF. SURF is een heel fijne organisatie. Ik werk samen met een unieke groep leuke collega’s, vaak hoogopgeleid en begaan met hun werk. Ze hebben humor en een gedeelde passie. Dat werkt ontzettend fijn.”

Eindgebruiker staat voorop

“Wat mij heel erg aanspreekt is dat bij SURF de eindgebruikers echt voorop staan. Bij de keuzes die we maken zijn we altijd gericht op wat voor hen de beste keuze is. We focussen dus niet op wispelturige aandeelhouders of winstmarges. Daarom moeten we soms ook moeilijke beslissingen nemen, of kiezen voor de lastige weg. Maar we werken altijd voor de goede zaak, en met het hart op de goede plek. En we leveren simpelweg heel goede en betrouwbare producten en diensten. Dat maakt SURF voor mij de ideale organisatie om voor te werken.”

Vooroplopen in innovatie

“De basisinfrastructuur, zoals het netwerk en de benodigde software, is het startpunt voor echte innovatie. Bij SURF lopen we vaak voorop in innovaties aan die infrastructuur. We hebben dé experts in onder andere mobiel, netwerk en security in huis die daarvoor zorgen: techneuten met een onderwijshart. Ik vind het supermooi om mijn steentje bij te dragen en dit van dichtbij mee te maken. Helemaal als ons werk concrete innovaties oplevert voor studenten, onderzoekers en spin-offs, maar ook voor start-ups die konden beginnen dankzij die innovatieve basisinfrastructuur.”

Eigen invulling geven aan je werk

“Er is volgens mij geen organisatie waarbij je zoveel vrijheid krijgt als hier. De directie stimuleert je om naar de wereld om je heen te kijken en te zien wat er nodig is. Je krijgt heel veel vrijheid om alles zelf in te vullen, we kijken continu naar wat er in de wereld gebeurt en daar spelen we op in. Je moet intrinsiek gemotiveerd zijn om dat te willen doen. Als je een eigen invulling aan je werk wilt geven en zelf wilt meedenken over wat wel en niet werkt, dan is dit volgens mij een van de weinige plekken waar dat zo goed kan.”

wladimir mufty surf medewerker 2