Peer feedback

Peer feedback is een manier om grootschalig onderwijs persoonlijker te maken en kan de werkdruk van de docent verlichten. Het is een aantoonbaar geschikte onderwijsvorm om dieper leren - kritisch denken, kennis verwerken, creativiteit - te bewerkstelligen bij studenten.

peer feedback
Een student die een andere student iets laat zien op zijn laptop

Over peer feedback

Bij peer feedback is het de bedoeling dat niet de docent (de expert), maar een of meerdere medestudenten het werk van een student reviewen. 

Lees meer over peer feedback

peer feedback tools

Tools en voorbeelden

Wil je aan de slag met peer feedback? Op deze pagina vind je tools die je kunt inzetten bij peer feedback of bekijk de voorbeelden van instellingen die al werken met peer feedback.

Naar tools en voorbeelden

Stimuleringsregeling online onderwijs

Projecten peer feedback

Instellingen die hebben deelgenomen aan de stimuleringsregeling open en online onderwijs met projecten die aansluiten op het thema peer feedback zijn hieronder te vinden.

Naar de projecten

webinar peer feedback

Terugblik webinar peer feedback

Hoe organiseer je peer feedback? In dit webinar leggen we de principes van peer feedback uit, laten we een aantal voorbeelden zien en geven we tips en tricks. Je kunt het verslag lezen of het webinar terugkijken.

bekijk het webinar

Pieter Bots TUDelft

PRESTO: Peer assessment in estafettevorm

Een innovatieve en leerzame onderwijsvorm, maar ook een moreel dilemma. Zo omschrijft docent Technische Bestuurskunde Pieter Bots de leerestafette die hij in eerste instantie ontwikkelde voor zijn eerstejaars studenten aan de TU Delft. “Voor sommige studenten werkt het uitstekend, anderen noemen het ‘unfair’.”

Lees de SURFstory