Persberichten

Bekijk hieronder de persberichten van SURF, SURFmarket, SURFnet en SURFsara.

 • Karel Luyben benoemd tot Nationaal Coördinator Open Science

  Persbericht - Voormalig Rector-Magnificus van de Technische Universiteit Delft, Karel Luyben, is vandaag door de stuurgroep van het Nationaal Platform Open Science benoemd tot Nationaal Coördinator Open Science.

 • SURF Security en Privacy Award 2018 voor studenten 'Sleepwet-referendum'

  Persbericht - De studenten die een referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) hebben afgedwongen, hebben vandaag de SURF Security en Privacy Award 2018 ontvangen. Zij kregen de Award voor hun bijdrage aan het maatschappelijk debat over een veilig en open internet.

 • Internationale telecomwereld test ook komende jaren mobiel 5G-netwerk in Noord-Groningen

  Persbericht - Begin januari tekende SURF, samen met 9 andere initiatiefnemers van de Nederlandse 5G-proeftuin in Noord-Groningen, het 5Groningen Convenant 2018-2020. Alle tien founding fathers zetten daarmee hun samenwerking voort in de volgende fase van de realisatie van het 5G Fieldlab in Noord-Groningen.

 • SURFsara behoudt status als Intel Parallel Computing Center in 2018

  Persbericht - Na het succesvol schalen van de deep learning trainingsfase naar meer dan 100.000 CPU-cores, zal SURFsara zijn samenwerking met Intel in 2018 voortzetten. Het doel is om het bereik van de ontwikkelde technieken te verbreden en aan te laten sluiten bij wetenschappelijke vraagstukken uit het HPC-domein.

 • Telindus verkozen als leverancier van SURFnet8-servicelaag

  Persbericht - Op maandag 27 november 2017 hebben Telindus en SURF het contract voor de SURFnet8-servicelaag ondertekend. Telindus heeft de door SURF uitgezette Europese aanbesteding hiervoor in september gewonnen.

 • Digitalisering Nederlands hoger onderwijs moet sneller

  Persbericht - De Vereniging van Universiteiten, Vereniging Hogescholen en SURF overhandigen vandaag tijdens De SURF Onderwijsdagen de Versnellingsagenda voor onderwijsinnovatie 2017 aan Marcelis Boereboom, directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 • Winnaars SURF Onderwijsawards 2017: Pieter Cornelissen, Jacco Jasperse, Hester Jelgerhuis (postuum) en Felienne Hermans

  Persbericht - Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn de SURF Onderwijsawards uitgereikt aan mensen die het verschil maken in onderwijsinnovatie. De winnaars van 2017 zijn Pieter Cornelissen (Hogeschool Utrecht), Jacco Jasperse (HZ), Hester Jelgerhuis -postuum (SURF en Een Leven Lang Leren Academie) en Felienne Hermans (TU Delft).

 • SURFsara ondersteunt SRON bij analyse data Tropomi-satelliet

  Persbericht - Vandaag is vanuit het Siberische Plesetsk de Europese Sentinel-5P satelliet met succes in een baan rond de aarde gebracht. Aan boord van deze satelliet bevindt zich Tropomi, een Nederlands instrument dat met ongekende precisie wereldwijd de luchtkwaliteit en verspreiding van broeikasgassen in kaart gaat brengen.

 • Onderzoek Nobelprijswinnaars maakt gebruik van SURFsara’s Grid-faciliteit

  Persbericht - Het onderzoek, geïnitieerd door de recente winnaars van de Nobelprijs voor de Natuurkunde, maakt bij het meten van zwaartekrachtgolven gebruik van de nationale Grid-faciliteit bij SURFsara.

 • Extreem hoge capaciteit (400 Gbit/s) voor Nederlands onderwijs en onderzoek

  Persbericht - Op vrijdag 9 juni heeft SURFnet samen met ECI Telecom en Tallgrass een 400 Gbit/s-verbinding tussen Breda en Utrecht gerealiseerd. Deze nieuwe directe link biedt met 400 Gbit/s zeer hoge capaciteit voor het Nederlands onderwijs en onderzoek.

 • SURF zoekt changemakers in het onderwijs

  Persbericht - Voor het tweede jaar op rij roept SURF het mbo, hbo en wo op changemakers aan te melden voor de SURF Onderwijsawards. SURF erkent op deze manier de inspanningen van vernieuwers, die met de inzet van ICT het onderwijs naar een hoger plan tillen. Dit jaar zijn er vier categorieën: docenten, onderwijsadviseurs, ICT-professionals en bestuurders.

 • E-waste in het hoger onderwijs: zijn instellingen wel 'in control'?

  Persbericht - Universiteiten en hogescholen vinden veiligheid en het wissen van data essentieel bij het afvoeren van oude elektronica. Duurzaamheid vinden zij ook erg belangrijk. Er bestaan grote verschillen tussen instellingen in kennis en ervaring rond e-waste. Zij hebben dan ook behoefte aan praktische handvatten.

 • SURF Security en Privacy Award 2017 voor Bart Jacobs

  Persbericht - Professor Bart Jacobs van de Radboud Universiteit heeft de SURF Security en Privacy Award 2017 ontvangen. Jacobs krijgt de Award voor zijn verdiensten op het gebied van security en privacy.

 • ECI leverancier nieuwe fotonische laag SURFnet-netwerk

  Persbericht - ECI, aanbieder van ELASTIC Network®-oplossingen, en SURFnet hebben een contract voor de fotonische laag van het SURFnet-netwerk ondertekend. De volgende generatie van het SURFnet-netwerk, SURFnet8, wordt uitgerust met het zeer snelle Apollo-platform van ECI voor optische kanalen van 100Gbit/s en de nieuwste ROADM technologie.

 • SURFsara krijgt ISO 27001-certificering voor informatiebeveiliging

  Persbericht - Amsterdam - SURFsara heeft op 2 december het ISO 27001-certificaat voor informatiebeveiliging behaald. Afnemers van onze diensten moeten erop kunnen vertrouwen dat de onderzoeksdata en andere vertrouwelijke informatie die bij SURFsara worden bewaard en verwerkt in veilige handen zijn.