Visualisatie: meer inzicht in je data

Wij ondersteunen je bij het gebruik van diverse interessante visualisatiemogelijkheden. Denk aan het in beeld brengen van grote netwerken of vliegroutes van vogels. Met remote visualisatie bekijk je grote datasets op je eigen desktop zonder dat je de data naar je eigen computer hoeft te versturen.

Vrouw wijst op scherm met visualisatie van zeestromingen

Praktijkvoorbeelden visualisatie

Bekijk hoe andere onderzoekers visualisatie voor hun onderzoek gebruiken.

Virtual Humans: korte film over biomedische modellering

3D printen voor wetenschappelijke visualisatie

3D geprinte cel

Ons onderzoek naar de toepassing van 3D-printen in wetenschappelijke visualisatie geeft aan dat 3D-printen veel nieuwe mogelijkheden biedt. In dit (Engelstalige) rapport beschrijven we een aantal praktijkvoorbeelden uit verschillende onderzoeksgebieden. 

Lees meer 

Software-ontwikkeling voor 3D-visualisatie van bloedcellen

Red and white blood cell visualisation

Samen met Electric Ant Lab hebben we een softwareomgeving ontwikkeld voor 3D-visualisatie van simulaties van suspensies, zoals rode en witte bloedcellen. Dit framework, dat we susivis hebben genoemd, kan gebruikt worden in Jupyter notebooks. Electric Ant Lab is een particulier onderzoekslaboratorium dat advies en simulatiediensten levert op het gebied van reologie en transport van complexe vloeistoffen.

Lees de blog

VARR OUT event

Speakers at the Virtual and Augmented Reality for Research EventVirtual and Augmented reality for Research Event

Het VARR OUT event, georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam en SURF, draait volledig om virtual & augmented reality in wetenschappelijk onderzoek. Op 8 november 2019 vond de 2e editie plaats. 

Presentaties 2019:

Aftermovie VARR OUT 2018