Stappenplan beleid voor open leermaterialen

Het online stappenplan 'Beleid voor open leermaterialen' helpt je om beleid te formuleren voor het delen en hergebruiken van open leermaterialen binnen en buiten je instelling.

studenten Universiteit Wageningen studeren

Delen en hergebruik van open leermaterialen stimuleren

Ontwikkelen, delen en hergebruiken van open leermaterialen kan een belangrijke stap zijn om de kwaliteit en efficiëntie van het onderwijs te verbeteren. Door beleid te maken creëer je bewustwording binnen je onderwijsinstelling. Ook kun je met beleid formeel vastleggen hoe je stimuleert dat open leermaterialen worden gedeeld en hergebruikt.

6 stappen voor een compleet beleidsplan

Het stappenplan is bedoeld voor beleidsmakers op instellings- of faculteits-/opleidingsniveau. Het biedt je ondersteuning om beleid te formuleren en leid je langs een verzameling open bronnen. Per stap vind je een introductie over het onderwerp, verwijzingen naar externe bronnen en interviews met experts. Werk de 6 stappen uit het plan door voor een compleet beleidsplan.

Leergang Beleid voor open leermaterialen

Deze SURFacademy-leergang  bestaat uit 4 bijeenkomsten waarbij het opstellen van een beleidsplan voor open leermaterialen centraal staat. De leergang biedt een mix van theorie en praktijkvoorbeelden. Er is veel ruimte om met elkaar te werken aan  eigen beleidsplannen.

In deze vlog hoor je de ervaringen van professionals die de leergang Beleid voor open leermaterialen hebben gevolgd.