Stappenplan Vakcommunity open leermaterialen
Als je open leermaterialen maakt, deelt en hergebruikt, is samenwerking met andere docenten heel belangrijk. In een actieve vakcommunity wordt samenwerken makkelijker. Met dit stappenplan bouw je een community rond open leermaterialen op. Heb je al een community, dan helpt dit stappenplan je om specifiek aan de slag te gaan met open leermaterialen.
Wat is een vakcommunity?
Een vakcommunity is een samenwerkingsverband tussen vakgenoten, waarin zij samenwerken aan specifieke onderwerpen of doelstellingen. Lees meer over het begrip vakcommunity.
Wat is het doel van het stappenplan?
Dit stappenplan helpt vakcommunity’s van samenwerkende docenten om aan de slag te gaan met open leermaterialen. Hoe organiseer je zo’n community en hoe zorg je er voor dat leden zich betrokken voelen en actief gaan bijdragen?
Voor wie is dit stappenplan?
Dit stappenplan is voor iedereen die een vakcommunity op het gebied van delen en hergebruiken van leermaterialen op wil richten of een al bestaande vakcommunity actiever wil maken.
Stappen van dit stappenplan
Doorloop de volgende stappen om te komen tot een actieve vakcommunity waarin de leden samenwerken aan een kwalitatief goede collectie open leermaterialen:
Stap 1. Het kernteam inrichten
Stap 2. Doel en doelgroep van de vakcommunity bepalen
Stap 3. Basisorganisatie van de community inrichten
Stap 4. Organisatie rond de collectie van open leermaterialen opbouwen
Stap 5. De community activeren, laten groeien en evalueren
Achtergrondinformatie en inspiratie is te vinden via: