Start met delen van digitale leermaterialen

SURF lanceert hét platform voor het delen van digitale leermaterialen voor het Nederlands hoger onderwijs. Met edusources kunnen docenten en studenten gemakkelijk digitale leermaterialen vinden en hergebruiken voor hun onderwijs of studie.

In samenspraak met de instellingsbibliotheek kun je via edusources eigen digitale leermaterialen beschikbaar maken en delen met collega’s en/of andere instellingen. Vakcommunity’s hebben een ‘eigen’ pagina waarop zij hun materiaal uitlichten en de verschillende collecties presenteren.  Gebruikers helpen mee om de kwaliteit van het leermateriaal te beoordelen door ervoor te klappen of een sterren-rating te geven.

Stappenplan

SURF biedt ook stappenplannen voor medewerkers die willen starten met het delen van open leermaterialen. Er zijn verschillende stappenplannen beschikbaar. Denk hierbij aan een variant voor het formuleren van beleid voor open leermaterialen en één die helpt bij de kwaliteit en bepalen van de juiste criteria van open leermateriaal.

Additionele dienst

edusources is een additionele dienst van SURF en kent 2 licentiemodellen: een campuslicentie en een licentie voor samenwerkingsverbanden. Deze laatste is onder andere geschikt voor vakcommunity’s. Er is een korting voor instellingen die reeds SURFsharekit afnemen.

Bekijk het platform