Stimuleringsregeling Open en online onderwijs

ICT in het onderwijs biedt kansen voor innovatie en kwaliteitsverbetering. De minister van OCW stelt daarom financiering beschikbaar via de stimuleringsregeling Open en online onderwijs, die SURF coördineert. Binnen de stimuleringsregeling vallen twee pijlers: Online onderwijs en Open leermaterialen.

Twee studenten aan tafel achter een laptop in de bibliotheek

Webinars stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs

Wil je meer weten over de stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs? Heb je een idee voor een project, maar weet je niet of het in de regeling past? Ben je op zoek naar handvatten om een voorstel voor de regeling te schrijven? SURF organiseert verschillende webinars om je op weg te helpen.

Terugblik: Basics van de stimuleringsregeling (17 juni 2020)

In deze workshop van een uur nemen we je mee in de belangrijkste aspecten van de stimuleringsregeling. We gaan in op het doel van de regeling, de doelgroep, de maximale financiering en we geven uitleg over de twee pijlers in de regeling.

Dinsdag 15 september 2020: Toets je idee voor de stimuleringsregeling

11.00 uur – 12.30 uur

In deze workshop nodigen we je uit om je eerste ideeën voor een voorstel te bespreken. Nadat we nog even kort de belangrijkste kaders van de regeling hebben besproken gaan we in drie subgroepen uiteen. Iedere groep wordt begeleid vanuit SURF. Aan de hand van de bespreking van meerdere ideeën binnen de subgroep krijg je een beeld of jouw idee rijp is om verder uit te werken tot een voorstel.

Lees meer

Donderdag 8 oktober 2020: Van idee naar projectvoorstel

13.00 uur – 14.30 uur

In deze workshop leggen we uit waar je op moet letten bij het schrijven van een projectvoorstel. Een van de leden van de beoordelingscommissie geeft kaders en licht deze toe aan de hand van ervaringen binnen de beoordelingscommissie. Vervolgens gaan we uiteen in drie groepen onder begeleiding van SURF. Hier is ruimte om nadere vragen te stellen.

Lees meer