Support4research: ict-ondersteuning bij onderzoek

Support4research heeft als belangrijkste doelstelling de support van SURF beter te laten aansluiten bij het onderzoek van onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Dat moet de ict-dienstverlening aan onderzoekers verbeteren. Een hoogwaardige en laagdrempelige infrastructuur is immers een randvoorwaarde voor toponderzoek.

Twee onderzoekers aan het werk in het lab

Research support

Als research supporter draag je bij aan de ict-ondersteuning van onderzoekers bij jouw onderwijs- of onderzoeksinstelling. Je biedt bijvoorbeeld als ict-manager, bibliotheekmedewerker, informatiemanager of research data officer advies en support aan onderzoekers. Of je houdt je hier binnen jouw vakgroep actief mee bezig. Support4research wil de SURF-dienstverlening beter laten aansluiten bij de ondersteuning aan onderzoekers van universiteiten, universitair medische centra, hogescholen en onderzoeksinstellingen. Het Support4research-team wisselt hiervoor kennis uit mét en tússen deze instellingen, onder andere tijdens een jaarlijkse masterclass Support4research en via de volgende publicaties:

Onderzoeksdiensten integreren

Wil je het dienstenaanbod van SURF integreren in het aanbod van jouw instelling? Wij beschikken over uitgebreide technische beschrijvingen van onze diensten voor onderzoekers. Denk hierbij aan rekenkracht, het delen en opslaan van onderzoeksdata, samenwerking op afstand en visualisatie. Mail ons om deze technische dienstbeschrijvingen te ontvangen, via support4research@surf.nl.

Trainingen

Wil je jouw kennis van de nationale e-infrastructuur verbreden en verdiepen? Wij organiseren regelmatig hands-on systeemtrainingen op onze kantoren in Utrecht en Amsterdam of bij jou op locatie. Bekijk hiervoor ons trainingsoverzicht. Ook zijn er een aantal keer per jaar SURF Research Bootcamps , intensieve ict-trainingen voor onderzoekers en onderzoeksondersteuners.

Contact

Neem contact met ons op via support4research@surf.nl als je vragen hebt over wat SURF kan doen voor research support.