SURF, CERN en Intel maken met AI complex onderzoek mogelijk op bestaande infrastructuur

Ron Augustus (chief innovation officer SURF) en Valeriu Codreanu (hoofd High Performance Computing en Visualisatie) in gesprek over de samenwerking van SURF met CERN en Intel. Ze bespreken de voordelen van samenwerking met de markt om tot de beste AI-oplossingen te komen voor toepassingen die relevant zijn voor de leden van SURF.

Neural network

Versnellen van grootschalige simulaties op bestaande infrastructuur middels AI

Valeriu Codreanu vertelt over de samenwerking met CERN en Intel waarbij we methoden ontwikkelen om grootschalige simulaties flink te versnellen. We trainen grootschalige AI-systemen met behulp van bestaande HPC-infrastructuur, die in veel datacentra al beschikbaar is. Op deze manier laten we de markt zien hoe complex onderzoek kan worden uitgevoerd zonder extra investeringen.

SURF en AI

SURF loopt voorop als het gaat om het toepassen van artificial intelligence (AI) en machine learning in het onderzoek. Ook kijken we naar de mogelijkheden van AI en machine learning in het onderwijs en voor de centrale ICT-dienstverlening. Hiervoor werken we samen met instellingen, onderzoekers en leveranciers.

Lees meer over SURF en AI