Bijeenkomst
SURF Cloudevent 2022

Op het SURF Cloudevent hoor je alles over verschillende cloudtoepassingen voor onderwijs en onderzoek. We bepraten samen de security-, privacy-, en governance-vraagstukken die daarbij horen. Tijdens deze editie draait alles om (weer) verbinden, inspireren en verduurzamen!

Verbonden wolk met tekst

Sprekers SURF Cloudevent 2022

Annette Langedijk

Annette Langedijk

Annette Langedijk

Dagvoorzitter

Annette kwam in 2018 bij SURF als community manager. Ze is verantwoordelijk voor de relatie met de onderzoeksgemeenschappen Earth Observation en Social Sciences and Humanities. In 1999 promoveerde ze aan de Universiteit van Zürich in Biochemie. Daar werkte ze aan stabiliteit en bindingskarakteristieken van antilichaamfragmenten. Na haar PhD vervulde ze verschillende functies op het gebied van onderzoek, onderwijs en informatietechnologie in Bologna, Zürich en Amsterdam.

Onderwijs en onderzoek van nu kunnen écht niet meer zonder goed bereikbare, flexibele en kosteneffectieve cloudoplossingen. Fijn dat ik als dagvoorzitter onze bezoekers door deze inspirerende dag mag leiden!
Annette Langedijk, communitymanager SURF

Edwin van Andel

Edwin van Andel

Edwin van Andel

Keynote

Edwin van Andel is CEO van Zerocopter, onder meer verantwoordelijk voor het 'continuous security' platform, winnaar van de Lightening talks op Brucon 2013 en hij organiseert het alternatieve NCSC-congres #ALT-S.

Edwin begon al jong met hacken. Inmiddels heeft hij veel ervaring in (ethisch) hacken, cybersecurity, IoT-awarenes en social engineering. Een nauwe band met de hackersgemeenschap heeft hij nog steeds. Samen met 'Guild of the Grumpy Old Hackers' zet Edwin zich actief in voor jonge hackers. Het uiteindelijke doel: een veilige samenleving door een veiliger internet.

Vanuit het oogpunt van een hacker laat hij op een humoristische manier de gevaren, deugden en actualiteiten van de securitywereld zien.