SURFconext: overal veilige toegang met 1 set credentials

Laat je gebruikers met 1 gebruikersnaam en wachtwoord inloggen bij alle clouddiensten die je instelling gebruikt. Zowel voor diensten die iedereen gebruikt als voor diensten voor kleine specialistische teams. Veilig, gemakkelijk en privacyvriendelijk.

studente kijkt op haar laptop

SURFconext-materie in 1 minuut

Het SURFconext-team vertelt in korte filmpjes meer over een aan SURFconext gerelateerd onderwerp. Er zijn 6 filmpjes in totaal. Vanaf juni voegen we iedere week een filmpje toe aan deze pagina.

European Student Identifier (ESI)

De European Student Identifier is een nieuw kenmerk dat geÏntroduceerd is om studenten uniek te kunnen identificeren bij internationale uitwisselingen. Zo kunnen studenten die op Erasmus-uitwisseling gaan via SURFconext inloggen op alle diensten en kunnen de instellingen gegevens uitwisselen over die studenten. Teamhoofd Trust & Identity Michiel Schok vertelt in dit filmpje wat de voordelen van ESI zijn. Zie voor meer (technische) informatie: edu.nl/esi.

InAcademia

InAcadamia is een pan-Europese dienst – mede ontwikkeld door SURF – waarmee studenten en medewerkers via SURFconext eenvoudig en veilig kunnen bewijzen dat ze studeren of werken bij een instelling. Hiermee krijgen ze onder andere korting op Spotify. Technisch productmanager Niels van Dijk vertelt in het filmpje meer over waarom we vanuit SURFconext hieraan mee hebben gewerkt. Wil je een dienst aansluiten op Inacademia? Neemt dan contact op met support@surfconext.nl. Kijk voor meer informatie over InAcademia op inacademia.org.

Wil je niet wachten? Bekijk dan alle fimpjes op YouTube.