SURFcumulus: veilig en makkelijk naar de cloud

Wil je rechtmatig en veilig clouddiensten van topleveranciers inzetten? Gebruik dan SURFcumulus! SURF heeft de aanbesteding al gedaan en controleert doorlopend de kwaliteit, veiligheid en wetgeving. De diensten gebruik je 'pay-as-you-go' en kennis spijker je bij met verschillende opleidingen en trainingen.

afbeelding van cloud iconen verbonden in een netwerk

SURFcumulus Professional Services

Dat je de oneindige mogelijkheden van de cloud wil aangrijpen snappen we goed; velen gingen je al voor! SURFcumulus is inmiddels ervaren, dus twijfel niet langer. We selecteerden diverse cloudspecialisten in de onderzoeks- en onderwijssector en weten precies wie bij je opdracht past.

Hulp aan instellingen

Een cloudomgeving opzetten en beheren die volledig aan je verwachtingen en eisen voldoet; wie wil dat nou niet? Soms heb je eenvoudigweg de kennis en ervaring niet in huis en wil je hulp met bijvoorbeeld een cloudlandingzone inrichten, een cloudmigratie uitvoeren, of een cloudomgeving beheren.

SURFcumulus Professional Services

Professional Services van SURFcumulus

We vonden al die kennis en bundelden het in SURFcumulus Professional Services. We richtten een online aanbestedingsplatform in: het Dynamisch Aankoop Systeem (DAS). Instellingen maken hierin hun opdracht bekend aan de markt, marktpartijen (cloudspecialisten) dienen dan hun offerte in. Deze cloudspecialisten zijn al eerder door SURF gekwalificeerd en kennen de onderzoeks- en onderwijssector goed; je weet dus zeker dat alleen experts een aanbod doen.

Vind je het lastig om je opdracht te formuleren? SURF kan je hierbij helpen. In de vorm van workshops krijgen we samen je behoefte helder. Vervolgens plaatsen we je opdracht in het DAS. Het grote voordeel: op deze manier hoef je zelf geen aanbesteding te doen, dat regelen wij.

Voordelen SURFcumulus Professional Services op een rij

  • SURF selecteerde alvast de beste marktpartijen met kennis van de sector
  • Hulp van SURF in je behoefte aanscherpen en je opdracht formuleren
  • Selecteer de meest geschikte marktpartij via je opdracht in het DAS
  • Geen eigen aanbesteding nodig
  • Volledige aansluiting op het SURFcumulus-aanbod