SURFcumulus: veilig en makkelijk naar de cloud

Wil je graag je datacenter uitbreiden, maar loop je tegen beperkingen van eigen beheer aan? Berg je datacenter dan makkelijk en veilig op in de cloud met SURFcumulus. Je kunt kiezen uit een breed aanbod van IaaS-diensten, die wij voor je controleren op kwaliteit, veiligheid en rechtmatigheid. De toekomst van ICT-dienstverlening ligt in de cloud.

afbeelding van cloud iconen verbonden in een netwerk

Waarom SURFcumulus?

De toekomst van onderwijsinstellingen in Nederland ligt volgens SURFcumulus in de cloud. Van beheer naar regie: onderwijsinstellingen kunnen flexibel gebruik maken van clouddiensten, en combineren met beperkte eigen ICT-infrastructuren.

Overgang naar de cloud is geen eenvoudige stap. Innovaties volgen elkaar razendsnel op. Het aanbod wordt steeds complexer en de verschillen tussen aanbieders minder duidelijk. Bovendien worden deze diensten steeds verder ontwikkeld. Daarnaast hebben gebruikers vaak verschillende wensen en behoeftes en is één cloudoplossing vaak geen structurele oplossing. Daarom besteedt SURFcumulus samen met onze Europese partners clouddiensten centraal aan. Kennis en expertise worden zo gebundeld.

SURFcumulus is in 2016 begonnen met 6 hogescholen. Inmiddels is dit aantal gegroeid naar 118 instellingen uit alle sectoren. In 2019 besteedden zij gezamenlijk ruim 10 miljoen euro aan de Publieke aanbieders. Daarmee speelt SURFcumulus in op de vraag naar clouddiensten en ontzorgt zijn instellingen.

Afgestemd op de individuele behoeftes van jouw instelling

Voor instellingen die net beginnen met het opdoen van ervaring met het gebruik van IaaS-en PaaS-diensten is er een instapvariant beschikbaar: SURFcumulus Light. 

SURFcumulus is in samenwerking met instellingen ontwikkeld als een dienst die instellingen op alle facetten ondersteunt bij de weg van beheer naar regie.

bekijk hier de verschillen tussen SURFcumulus en SURFcumulus light

De geselecteerde leveranciers

Wij bieden via SURFcumulus de IaaS-diensten aan van de volgende aanbieders:

  • Microsoft Azure (Via COMPAREX)
  • Amazon Web Services (AWS)
  • Vancis
  • KPN
  • Dimension data

Meer weten?

Dit is een optionele SURF-dienst.