SURFcumulus: veilig en makkelijk naar de cloud

Breng je datacenter veilig en makkelijk naar de cloud met SURFcumulus: een breed aanbod van IaaS-diensten die wij controleren op kwaliteit, veiligheid en rechtmatigheid. Je kiest zelf bij welke aanbieder(s) je virtuele machines afneemt en je kunt op ieder moment switchen. Stuur zelf de leveranciers aan of besteed dit uit aan SURF.

Hand op Ipad scherm

Waarom SURFcumulus?

De toekomst van ICT-dienstverlening ligt in de cloud. Het afnemen van Infrastructure as a Service (IaaS) is een stuk flexibeler en schaalbaarder en biedt meer functionaliteit dan je met je eigen servers kunt bereiken.

SURFcumulus helpt je veilig en stapsgewijs naar de cloud. We bieden je keuze uit verschillende IaaS-aanbieders en je kunt op ieder moment switchen. We zorgen ervoor dat de door ons gekozen leveranciers een rechtmatig aanbesteed aanbod en transparante tarieven bieden. En natuurlijk dat ze voldoen aan de hoge privacy- en beveiligingseisen van het Nederlandse onderwijs en onderzoek.

Je profiteert met SURFcumulus van de schaalvoordelen die de krachtenbundeling van de  Europese aanbesteding die we hebben gedaan. Deze onderhandelde prijzen zijn tot 25% lager dan de standaardtarieven. Ook profiteer je automatisch mee van de dalende tarieven.

Afgestemd op de individuele behoeftes van jouw instelling

Bij SURFcumulus kun je kiezen uit 3 serviceniveaus: Single Cloud, Dual Cloud en Multi Cloud. Hoe hoger het serviceniveau, hoe meer cloudleveranciers je kunt afnemen. Hierdoor krijg je nog meer aanvullende voordelen.

  • Single Cloud: je kiest 1 cloudleverancier en stuurt die zelf aan.
  • Dual Cloud: je kiest 2 cloudleveranciers en stuurt die zelf aan.
  • Multi Cloud: je kunt alle aangesloten cloudleveranciers kiezen en beheren via 1 centrale beheeromgeving. Wij regelen de ondersteuning en het contact met de leveranciers (Single Point Of Contact).

Meer over de 3 serviceniveaus en hun onderlinge verschillen

De geselecteerde leveranciers

Wij bieden via SURFcumulus de IaaS-diensten aan van de volgende aanbieders:

  • Microsoft Azure (Via COMPAREX)
  • Amazon Web Services (AWS)
  • Vancis
  • Kpn
  • Dimension data

Meer weten?