SURFcumulus: veilig en makkelijk naar de cloud

Wil je graag je datacenter uitbreiden, maar loop je tegen beperkingen van eigen beheer aan? Berg je datacenter dan makkelijk en veilig op in de cloud met SURFcumulus. Je kunt kiezen uit een breed aanbod van IaaS-diensten, die wij voor je controleren op kwaliteit, veiligheid en rechtmatigheid. De toekomst van ICT-dienstverlening ligt in de cloud.

afbeelding van cloud iconen verbonden in een netwerk

Tarieven SURFcumulus

Op deze pagina vind je uitleg over de prijzen van de verschillende serviceniveaus van SURFcumulus. De kosten voor SURFcumulus zijn opgebouwd uit verbruikskosten en abonnementskosten.

Verbruikskosten

Ongeacht het serviceniveau dat je afneemt, betaal je de kosten die de leverancier vraagt voor de gebruikte virtuele machines. Omdat we groot hebben ingekocht, hebben we extra voordelige tarieven bedongen (tot wel 25% korting). Over die kosten betaal je 5% extra aan SURF als dekking van administratieve kosten zoals productmanagement, inkoop, juridische ondersteuning, audits, contractmanagement, facturatie, 24/7-support enzovoort.

Abonnementskosten

Naast de verbruikskosten betaal je een abonnementsprijs voor onze toegevoegde dienstverlening (zie serviceniveaus voor de details). Dit bedrag hangt af van je serviceniveau en het aantal virtuele machines dat je gebruikt. De tarieven per 1 januari 2019:

Serviceniveau Kosten per maand
Single Cloud 0 euro
Dual Cloud 1.014 euro
Multi Cloud 0 - 99 VM’s 2.028 euro *
Multi Cloud 100 - 249 VM’s 3.296 euro *
Multi Cloud 250 VM’s of meer 4.563 euro *

* = plus 4,50 euro per virtuele machine voor het Cloud Management Portal (CMP)