SURFcumulus: veilig en makkelijk naar de cloud

Wil je graag je datacenter uitbreiden, maar loop je tegen beperkingen van eigen beheer aan? Berg je datacenter dan makkelijk en veilig op in de cloud met SURFcumulus. Je kunt kiezen uit een breed aanbod van IaaS-diensten, die wij voor je controleren op kwaliteit, veiligheid en rechtmatigheid. De toekomst van ICT-dienstverlening ligt in de cloud.

afbeelding van cloud iconen verbonden in een netwerk

Tarieven SURFcumulus

Op deze pagina vind je uitleg over de prijzen van de verschillende serviceniveaus van SURFcumulus. De kosten voor SURFcumulus zijn opgebouwd uit verbruikskosten en abonnementskosten.

Verbruikskosten

Ongeacht het serviceniveau dat je afneemt, betaal je de kosten die de leverancier vraagt voor de gebruikte virtuele machines. Omdat we groot hebben ingekocht, hebben we extra voordelige tarieven bedongen (tot wel 30% korting). Over die kosten betaal je 7% extra aan SURF als dekking van administratieve kosten zoals productmanagement, inkoop, juridische ondersteuning, audits, contractmanagement, facturatie, 24/7-support enzovoort.

Abonnementskosten

Voor SURFcumulus betaal je een abonnementsprijs van 750 euro per maand. Hiernaast betaal je voor het Cloud Management Platform, afhankelijk van het aantal resources dat je afneemt. De tarieven per 1 april 2020:

Serviceniveau Kosten per maand Servicebijdrage
SURFcumulus Light 0 euro 7%
SURFcumulus 750 euro 7%
CMP kosten per resource (0-250) 3 euro  
CMP kosten per resource (250-1000) 2 euro  
CMP kosten per resource (1000 of meer) 1 euro  
SURFcumulus Professional Services 0 euro 5%