SURFdrive: bewaar en deel je bestanden veilig in de cloud

Bewaar, synchroniseer en deel met SURFdrive makkelijk en veilig je bestanden in de communitycloud van SURF. SURFdrive is dé persoonlijke cloudopslagdienst voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek.

Studenten delen bestanden zittend in de gang

SURFdrive voor gebruikers

SURFdrive is een persoonlijke cloudopslagdienst voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek, waarmee je makkelijk bestanden kunnen opslaan, synchroniseren en delen. Dit doe je in de veilige en betrouwbare SURF-communitycloud.

Veilig en eenvoudig data delen

Bestanden delen SURFdrive

Er is nu een veilig alternatief voor commerciële cloudopslagdiensten beschikbaar voor gebruikers in het Nederlandse onderwijs en onderzoek. SURF biedt de dienst SURFdrive, die we samen met en op verzoek van de universiteiten hebben ontwikkeld. Je kunt met SURFdrive makkelijk bestanden synchroniseren en delen met andere gebruikers. Veilig binnen een communitycloud en met een grote opslagruimte. SURF voldoet met SURFdrive aan de Europese privacywetgeving. Zo heeft SURFdrive gebruiksvoorwaarden die een veilig gebruik waarborgen, waarbij jij eigenaar blijft van je eigen data. De data zijn veilig opgeslagen in Nederland en worden nooit aan derden verstrekt. Daarnaast verstrekt SURF geen gebruikersgegevens aan derden.

500 GB opslagruimte

Iedere gebruiker krijgt 500 GB opslagruimte ter beschikking. Door offline synchronisatie kun je vanaf elke locatie en op ieder moment bij je bestanden. Je kunt ook gastgebruikers toegang geven tot bestanden. De data verstuur je versleuteld over de netwerken.

Vraag aan je instellingshelpdesk toegang tot SURFdrive

Instellingen in het onderwijs en onderzoek nemen de dienst SURFdrive af en beheren zelf de toegang van gebruikers. Wil je ook toegang tot SURFdrive? Neem dan contact op met je instellingshelpdesk.

Heeft je instelling je toegang gegeven? Nu kun je makkelijk inloggen op SURFdrive via SURFconext. Je krijgt nu dus toegang tot je data met je eigen instellingsaccount. SURFdrive is toegankelijk vanuit alle gangbare computers, tablets en smartphones gebaseerd op Windows, Linux, OS X, iOS en Android.

  SURFdrive in een oogopslag

  • offline synchroniseren; je beschikt altijd over jouw bestanden
  • eenvoudig en veilig bestanden delen binnen onderwijs en onderzoek
  • documenten delen met gastgebruikers
  • realtime inzicht in uitgevoerde wijzigingen in documenten door anderen
  • optimalisatie voor gebruik met smartphone en/of tablet
  • back-up & recovery van 30 dagen
  • beschikbaarheid van 99,5%

  Updates en tips over SURFdrive?

  Volg ons op Twitter

  Meld je aan voor SURF Nieuws