SURFlichtpaden: een supersnelle, exclusieve verbinding

Behoefte aan een supersnelle, zeer betrouwbare verbinding naar bijvoorbeeld een andere instelling, datacentrum of dienstaanbieder? Met SURFlichtpaden creëer je een exclusieve, directe verbinding buiten het publieke internet om. Onze lichtpaden bieden extra veiligheid, betrouwbaarheid én hoge, gegarandeerde capaciteit.

hand pakt datakabels

Ontdek SURFlichtpaden in vogelvlucht in deze video. Mogelijk moet je cookies van derden (= YouTube) accepteren om de animatie te kunnen zien.

Wanneer gebruik je een lichtpad?

Met onze dienst SURFinternet heeft je instelling een snelle en hoogwaardige internettoegang, geoptimaliseerd voor onderwijs en onderzoek. Er zijn soms gevallen waarin je nog hogere eisen stelt aan de continuïteit en capaciteit van je verbinding. SURFlichtpaden is daarvoor dé oplossing, met lichtpaden: directe verbindingen tussen 2 punten, buiten het publieke internet om. Exclusiever en veiliger, bijvoorbeeld bij:

  • het ontsluiten van datacentra en dienstaanbieders 
  • het transporteren van privacygevoelige gegevens, bijvoorbeeld in de zorg
  • het versturen van grote hoeveelheden onderzoeksdata 

SURFlichtpaden in de praktijk

Ben je benieuwd hoe het gebruik van onze SURFlichtpaden er in de praktijk uitziet? Lees dan de praktijkvoorbeelden van onze samenwerking met onder andere de Haagse Hogeschool en energie-onderzoeksinstituut DIFFER. 

Aansluitmogelijkheden

Om de continuïteit van de verbinding te waarborgen, bieden we protected en redundante lichtpaden aan. Op deze manier wordt het lichtpad beschermd tegen fiberbreuken en uitval van apparatuur.

Bij het aansluiten van zowel protected als redundante lichtpaden, kun je kiezen tussen een Multi Service Port (MSP) en een Single Service Port (SSP). Op 1 SSP kun je 1 lichtpad aansluiten en op de MSP heb je de mogelijkheid om meerdere lichtpaden aan te sluiten.

Meer informatie

Lees meer over SURFlichtpaden op de wikipagina.

Advies op maat

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw instelling? Geen enkele situatie is hetzelfde, en daarom geven wij advies op maat. Neem hiervoor contact op met de adviseur van je instelling of met SURF Klantsupport, via klantsupport@surf.nl.