edusources: landelijk platform met groot aanbod van digitale leermaterialen

edusources is het platform voor digitale open leermaterialen voor het Nederlandse onderwijs. Ben je op zoek naar leermaterialen, naar een vakcommunity of naar informatie over het maken van beleid binnen jouw instelling? Of wil je je aansluiten bij de community edusources om met onderwijsprofessionals van andere instellingen te sparren?

Studenten in gesprek

Tarieven edusources

edusources is een additionele dienst van SURF en kent twee licentiemodellen: een campuslicentie en een licentie voor samenwerkingsverbanden. Deze laatste is onder andere geschikt voor vakcommunity’s.

Twee licentiemodellen

Campuslicentie

Samenwerkingslicentie

Hele organisatie kan materiaal uploaden

Beperkte groep kan materiaal uploaden

Authenticatie via SURFconext & eduID

Authenticatie via SURFconext Teams & eduID

Onbeperkt aantal collecties uploaden

Eén collectie uploaden

Licentie voor instelling & vakcommunity

Licentie voor vakcommunity

Repository

Voor het gebruik van edusources is een repository nodig. Gebruik je daarvoor onze eigen repositorydienst SURFsharekit, dan betaal je een gecombineerd tarief voor edusources en SURFsharekit.

Tarieven

De tarieven voor de samenwerkingslicentie en de campuslicentie vind je in de brochure SURF Diensten en tarieven (pdf).

Interesse in edusources?

Wil jouw instelling of vakcommunity aansluiten op edusources? Je SURF instellingscontactpersoon (ICP) of bevoegde verantwoordelijke van de instelling (BVI) kan via het SURFdashboard SURF-diensten aanvragen. De ICP of BVI kan in het SURFdashboard ook de kosten zien en de benodigde contracten ondertekenen. Weet je niet wie dit zijn? Of wil je meer informatie over een licentie of het gebruik van edusources? Neem contact op met het edusources-team via info@edusources.nl.