edusources: landelijk platform met groot aanbod van digitale leermaterialen

edusources is het platform voor digitale (open) leermaterialen voor het Nederlandse onderwijs. Met edusources hebben docenten, bibliotheekmedewerkers en studenten op 1 plek toegang tot een divers aanbod van digitale leermaterialen. Leermaterialen worden opgeslagen en beschikbaar gesteld binnen een veilig en betrouwbaar platform van SURF.

Studenten in gesprek

Tarieven edusources

edusources is een additionele dienst van SURF en kent 2 licentiemodellen: een campuslicentie en een licentie voor samenwerkingsverbanden. Deze laatste is onder andere geschikt voor vakcommunity’s. Lees hieronder de tarieven voor 2022.

2 licentiemodellen

Campuslicentie

Samenwerkingslicentie

Hele organisatie kan materiaal uploaden

Beperkte groep kan materiaal uploaden

Authenticatie via SURFconext & eduID

Authenticatie via SURFconext Teams & eduID

Onbeperkt aantal collecties uploaden

1 collectie uploaden

Licentie voor instelling & vakcommunity

Licentie voor vakcommunity

Repository

Voor het gebruik van edusources is een repository nodig. Gebruik je daarvoor onze eigen repositorydienst SURFsharekit, dan betaal je een gecombineerd tarief voor edusources en SURFsharekit.

Tarieven samenwerkingslicentie 2022

Dienst

Tarief per maand

edusources

466 euro

edusources + SURFsharekit

550 euro

Voorbeeld

Een hogeschool wil graag voor een van zijn vakcommunity’s een samenwerkingslicentie afsluiten. Deze community heeft leden afkomstig van 3 hogescholen en 1 universiteit. De hogeschool die de licentie afsluit, betaalt 550 euro per maand. Communityleden die aan deze hogeschool verbonden zijn, kunnen het leermateriaal namens de community publiceren en beheren. Ook krijgen ze een communitypagina op edusources.nl.

Tarieven campuslicentie 2022

Het tarief voor de campuslicentie hangt af van het aantal studenten van je instelling.

Aantal studenten

Tarief per maand edusources

Tarief per maand edusources + SURFsharekit

0-1.000

466 euro

550 euro

1.001-5.000

608 euro

777 euro

5.001-15.000

861 euro

1.283 euro

15.001-100.000

962 euro

1.553 euro

Interesse in edusources?

Wil jouw instelling of vakcommunity aansluiten op edusources? Je SURF instellingscontactpersoon (ICP) of bevoegde verantwoordelijke van de instelling (BVI) kan via het SURFdashboard SURF-diensten aanvragen. De ICP of BVI kan in het SURFdashboard ook de kosten zien en de benodigde contracten ondertekenen. Weet je niet wie dit zijn? Of wil je meer informatie over een licentie of het gebruik van edusources? Neem contact op met het edusources-team via info@edusources.nl.

Experimenteren met edusources

Met de regeling Versnellen met edusources van SURF en Versnellingsplan kan een instelling een jaar lang met edusources experimenteren. Starten met de regeling kan aan het begin van elk kwartaal tot en met oktober 2022.

Meer informatie op de website van Versnellingsplan