SURF Research Access Management: veilig en eenvoudig toegang tot onderzoeksdiensten

Onderzoekers zijn vaak veel tijd kwijt aan het regelen van veilige toegang tot diensten en systemen die ze voor hun onderzoek nodig hebben. SURF Research Access Management voorziet onderzoekssamenwerkingen snel, makkelijk en veilig in toegang tot deze diensten.

Onderzoeker achter computer waarop onderzoeksdata te zien is

Tarieven SURF Research Access Management

Wat kost het om SURF Research Access Management beschikbaar te maken voor je onderzoekers? Onderzoekers deel laten nemen aan bestaande onderzoekssamenwerkingen is gratis. Wil je dat ze zelf samenwerkingen kunnen opzetten en beheren, dan moet je de dienst afnemen bij SURF.

Onderzoekers toegang bieden tot van bestaande samenwerkingen

Het koppelen van je identityprovider aan SURF Research Access Management is gratis. Via deze koppeling kunnen onderzoekers met hun instellingsaccount op uitnodiging lid worden van reeds bestaande samenwerkingen, zodat zij gebruik kunnen maken van onderzoeksdiensten die ook gekoppeld zijn aan SURF Research Access Management. 

Onderzoekers zelf onderzoekssamenwerkingen laten aanmaken en opzetten

WIl je dat je onderzoekers zelf onderzoekssamenwerkingen kunnen aanmaken en beheren in SURF Research Access Management?  Dan moet je als instelling deze dienst afnemen bij SURF.

  • Zit je instelling in de sector wo, hbo of umc? Dan zit SURF Research Access Management in de basisvergoeding Infrastructuur. Onderzoekers van je instelling kan dan zonder extra kosten onderzoekssamenwerkingen aanmaken. 
  • Zit je instelling in de sector onderzoek, mbo of andere instellingen? Dan betaal je voor SURF Research Access Management één tarief voor een onbeperkt aantal samenwerkingen. Dit tarief vind je in de brochure SURF Diensten en tarieven (pdf).