SURFcumulus: veilig en makkelijk naar de cloud

Wil je rechtmatig en veilig clouddiensten van topleveranciers inzetten? Gebruik dan SURFcumulus! SURF heeft de aanbesteding al gedaan en controleert doorlopend de kwaliteit, veiligheid en wetgeving. De diensten gebruik je 'pay-as-you-go' en kennis spijker je bij met verschillende opleidingen en trainingen.

afbeelding van cloud iconen verbonden in een netwerk

Tarieven SURFcumulus

Op deze pagina vind je uitleg over de prijzen van SURFcumulus. De kosten voor SURFcumulus zijn enkel opgebouwd uit verbruikskosten.

Verbruikskosten en Servicebijdage

Je betaalt de kosten die de leverancier vraagt voor de gebruikte virtuele machines. Omdat we groot hebben ingekocht, hebben we extra voordelige tarieven bedongen (tot wel 30% korting). Over die kosten betaal je 7% servicebijdrage aan SURF als dekking van administratieve kosten zoals productmanagement, inkoop, juridische ondersteuning, audits, contractmanagement, facturatie, en de ondersteuning van de Cloud Adviseurs enzovoort. Deze verbruikskosten zijn voor leden gemaximaliseerd tot 100.000 euro per jaar. Over de kosten van Professional Services betaal je een servicebijdrage van 5%.