SURFcumulus: veilig en makkelijk naar de cloud

Wil je rechtmatig en veilig gebruik maken van clouddiensten van topleveranciers, maak dan gebruik van SURFcumulus. SURF heeft de aanbesteding gedaan, waardoor jouw instelling deze diensten pay-as-you-go kunnen gebruiken. Daarnaast controleren wij continu de kwaliteit, veiligheid en wetgeving en organiseren we opleidingen en trainingen.

afbeelding van cloud iconen verbonden in een netwerk

Tarieven SURFcumulus

Op deze pagina vind je uitleg over de prijzen van de verschillende serviceniveaus van SURFcumulus. De kosten voor SURFcumulus zijn opgebouwd uit verbruikskosten en abonnementskosten.

Verbruikskosten

Ongeacht het serviceniveau dat je afneemt, betaal je de kosten die de leverancier vraagt voor de gebruikte virtuele machines. Omdat we groot hebben ingekocht, hebben we extra voordelige tarieven bedongen (tot wel 30% korting). Over die kosten betaal je 7% extra aan SURF als dekking van administratieve kosten zoals productmanagement, inkoop, juridische ondersteuning, audits, contractmanagement, facturatie, 24/7-support enzovoort.

Abonnementskosten

Voor SURFcumulus betaal je een abonnementsprijs van 750 euro per maand. Hiernaast betaal je voor het Cloud Management Platform, afhankelijk van het aantal resources dat je afneemt. Dit zijn de tarieven voor 2021 (exclusief btw):

Serviceniveau Abonnement per maand Servicebijdrage over verbruikskosten
SURFcumulus Light 0 euro 7%
SURFcumulus 750 euro 7%
CMP-kosten per resource (0 - 250) 3 euro  
CMP-kosten per resource (251 - 1.000) 2 euro  
CMP-kosten per resource (meer dan 1.000) 1 euro  
SURFcumulus Professional Services 0 euro 5%