SURFlichtpaden: een supersnelle, exclusieve verbinding

Behoefte aan een supersnelle, zeer betrouwbare verbinding naar bijvoorbeeld een andere instelling, datacentrum of dienstaanbieder? Met SURFlichtpaden creëer je een exclusieve, directe verbinding buiten het publieke internet om. Onze lichtpaden bieden extra veiligheid, betrouwbaarheid én hoge, gegarandeerde capaciteit.

hand pakt datakabels

Tarieven SURFlichtpaden

De tarieven van SURFlichtpaden hangen af van de door jou gewenste bandbreedte en van het type lichtpad. Hieronder vind je tariefinformatie.

Nationale vaste lichtpaden

De bedragen voor SURFlichtpaden kunnen op twee manieren gefactureerd worden.

  • per eindpunt, waarbij per betrokken instelling 50% van de hieronder genoemde tarieven in rekening worden gebracht 
  • per lichtpad, waarbij bij de aanvragende instelling de hieronder genoemde tarieven in rekening worden gebracht.

Wij koppelen in alle gevallen een lichtpad administratief aan de aanvragende instelling. Deze instelling is verantwoordelijk voor de afstemming met de overige betrokken partijen. Ook kan alleen deze instelling tussentijds zaken als eindpunten, capaciteit etc. aanvragen of wijzigen.

De tarieven vind je in de brochure SURF Diensten en tarieven (pdf).

Lichtpaden naar dienstleveranciers op NetherLight

Voor lichtpaden naar dienstleveranciers, aangesloten op onze netwerkexchange NetherLight gelden onderstaande tarieven. Deze lichtpaden koppelen wij altijd administratief aan de aanvragende instelling en deze lichtpaden worden ook in zijn geheel aan deze instelling gefactureerd.

De tarieven vind je in de brochure SURF Diensten en tarieven (pdf).

Internationale lichtpaden

De tarieven voor deze dienst zijn op aanvraag. Neem hiervoor contact op met de SURF-adviseur van je instelling, of SURF Klantsupport via klantsupport@surf.nl