SURF-clouddiensten

SURF biedt verschillende clouddiensten.

IaaS

 • SURFcumulus 
  Breng je datacenter veilig en makkelijk naar publieke cloud met SURFcumulus: een breed aanbod van IaaS-diensten die wij controleren op kwaliteit, veiligheid en rechtmatigheid. Je kiest zelf bij welke aanbieder(s) je virtuele machines afneemt en je kunt op ieder moment switchen. Stuur zelf de leveranciers aan of besteed dit uit aan SURF.
 • HPC Cloud
  HPC Cloud is een private cloud, ondergebracht in het eigen datacentrum van SURF. Met HPC Cloud heb je volledige controle over je rekeninfrastructuur, voor jezelf of je projectteam. De infrastructuur kan variëren van een enkel werkstation tot een compleet cluster en is naar behoefte uit te breiden. Je kunt je eigen besturingssysteem en analysesoftware gebruiken.                                                                                              

Datadiensten

 • SURFdrive 
  Een persoonlijke cloudopslagdienst voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek. Medewerkers, onderzoekers en studenten kunnen gemakkelijk bestanden opslaan, synchroniseren en delen. Dit gebeurt in de veilige en betrouwbare SURF-communitycloud.
 • SURFfilesender
  Gebruikers kunnen grote bestanden, zoals onderzoeksdata, versturen. SURFfilesender is ook geschikt voor kleinere bestanden, zoals rapporten. De bestanden zijn in Nederland opgeslagen. Encryptie biedt extra veiligheid.

Data-analytics

 • Jupyter Notebook
  Toegankelijke en interactieve webapplicatie voor data-analyse en –visualisatie. Jupyter Notebook maakt het makkelijker om data-analyses inzichtelijk te maken, op te slaan, te delen en te reproduceren.

Netwerkconnectiviteit

 • SURFwireless 
  Wifi-as-a-Service. De inkoop, het actueel houden van expertise, het onderhoud, de monitoring en zelfs de aanbesteding van je wifinetwerk neemt SURF je uit handen.

 

 

Laatste wijziging op 13 aug 2018