Duurzaamheid in onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering

Is jouw ICT-beleid ingericht op duurzaamheid, met een duurzaam e-waste- en inkoopbeleid? En hoe zet je technologie in om als organisatie duurzamer te zijn? Jouw school, universiteit of onderzoeksinstelling kan zich richten op het inzetten van ICT als 'enabling factor' bij vergroening in onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering: vergroening mét ICT.

Ruimtegebruik en klimaatregeling

Een ongebruikte ruimte duurzaam verwarmen is niet duurzaam. Als je niet thuis bent, laat je ook de verwarming uit. Waarom doen we dat niet hetzelfde in de collegezalen? Koppel bijvoorbeeld het gebouwbeheersysteem van de collegezalen aan het roostersysteem. Staat er geen college in het rooster? Dan blijft de ventilatie of verwarming uit.

ICT en logistiek

Een ander aandachtspunt bij vergroening met ICT is de inzet van ICT bij logistiek. Dat maakt het mogelijk de operationele activiteiten van universiteiten en scholen groener te maken. Denk aan tools om op afstand te overleggen en de vergroening van curricula, bijvoorbeeld door meer aan e-learning te doen. Hierdoor hoeven studenten minder te reizen.

Meer informatie

Bekijk de voorbeelden en practices over ICT-beleid en bedrijfsvoering