Digitale leeromgeving

De opkomst van flexibel en persoonlijk onderwijs vraagt om een flexibele leeromgeving. Een modulair opgebouwde leeromgeving waarin tools en applicaties makkelijk te integreren en uit te wisselen zijn, lijkt hiervoor de oplossing. Hoe kun je hiermee aan de slag?

Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken. Klik hier om dit te doen.

Kennisdossier Digitale leeromgeving

Hoe kom je tot een visie op de leeromgeving, wat is een modulair opgebouwde leeromgeving en waar moet je rekening mee houden als je (onderdelen) van een digitale leeromgeving aanschaft? Bekijk het kennisdossier Digitale leeromgeving om hier antwoord op te krijgen. Vind praktische checklists, handleidingen, tools en praktijkvoorbeelden die door collega’s van onderwijsinstellingen samen met SURF zijn ontwikkeld.

       

Modulair opgebouwde leeromgeving

Een persoonlijke en flexibele digitale leeromgeving is een modulair opgebouwde leeromgeving waarin studenten en docenten in één omgeving toegang hebben tot de tools en de applicaties die zij nodig hebben voor hun onderwijs. En waar zij - onafhankelijk van tijd of plaats - altijd toegang toe hebben. Instellingen kunnen met een digitale leeromgeving snel en eenvoudig inspelen op onderwijsvernieuwing en nieuwe applicaties uitproberen.

Zet onderwijs in beweging met de digitale leeromgeving

Doe een pilot in de SURF-demo-omgeving van de modulair opgebouwde leeromgeving. Of start een visietraject op de leeromgeving binnen je instelling en deel je ervaringen met SURF of binnen de SIG Digitale leer- en werkomgeving.

 

Laatste wijziging op 21 feb 2019

Meer informatie