Onderwijslogistiek

Studenten gepersonaliseerd en kwalitatief hoogstaand onderwijs aanbieden, vraagt om flexibiliteit van de onderwijslogistiek. Onderwijslogistiek is het scala aan processen, systemen en informatiestromen binnen het onderwijs. Hoe kan je dit zelf binnen jouw onderwijsinstelling plannen en organiseren?

Kennisdossier Onderwijslogistiek

Hoe kan een onderwijsinstelling flexibiliteit in onderwijslogistieke processen goed organiseren, gebruikmakend van specifieke ICT-ondersteuning? Bekijk het kennisdossier Onderwijslogistiek om hier antwoord op te krijgen. Vind publicaties en praktijkvoorbeelden die door collega’s van onderwijsinstellingen samen met SURF zijn ontwikkeld.

 

 

 

 

 

  • Het Onderwijslogistiekmodel, ontwikkeld door De Special Interest Group Onderwijslogistiek, geeft inzicht in de onderwijslogistiek. Het maakt de samenhang zichtbaar van onderwijsontwikkeling en planning tot diplomering en evaluatie. Het model stelt docenten, dienstverleners, beleidmakers en het management in staat om het gesprek over de betekenis van onderwijslogistiek in de organisatie aan te gaan. Het bevat ook praktijkcases van het gebruik binnen instellingen en stelt vervolgstappen voor.
  • De puzzel van het onderwijslogistiekmodel vergroot op eenvoudige wijze de bewustwording van de complexe materie van de onderwijslogistiek.
  • Het referentiemodel voor flexibele onderwijslogistiek stelt instellingen in staat om na te gaan welke gevolgen een meer flexibel curriculum heeft voor de onderwijslogistiek.

 

 

 

 

Meer informatie

Laatste wijziging op 18 jan 2019

Meer informatie