Online en blended onderwijs

Online en blended onderwijs maken steeds vaker onderdeel uit van het campusonderwijs. Omdat het tijd- en plaatsonafhankelijk leren mogelijk maakt, is online en blended onderwijs aantrekkelijk voor een brede doelgroep. Ook kan het de kwaliteit en de doelmatigheid van het onderwijs verbeteren. Hoe ga je er zelf mee aan de slag?

Kennisdossier Online en blended onderwijs

Online en blended onderwijs biedt bij uitstek kansen om onderwijs meer flexibel en persoonlijk aan te bieden. Wat zijn de mogelijkheden en wat vraagt het om je onderwijs op deze manier in te richten?  Bekijk het kennisdossier Online en blended onderwijs om hier antwoord op te krijgen. Vind praktische checklists, handleidingen, tools en praktijkvoorbeelden die door collega‚Äôs van onderwijsinstellingen samen met SURF zijn ontwikkeld.

       

Nieuw gelanceerd

Stimuleringsregeling Open en online onderwijs

Sinds 2015 voert SURF de stimuleringsregeling Open en online onderwijs uit. De eerste projecten zijn inmiddels afgerond. Laat je inspireren door de collectie van online onderwijsmodules, die al ontwikkeld zijn binnen de stimuleringsregeling Open en online onderwijs. Bekijk het online materiaal

Over online onderwijs

Bij online onderwijs worden de leermaterialen, tools en diensten via internet aangeboden. Het kan gaan om losse cursussen, tracks, minors of volledige opleidingen. Blended learning is een mengvorm van face-to-face en online onderwijs; beide soorten leeractiviteiten maken inmiddels substantieel deel uit van het onderwijs en versterken elkaar.

 

Zet onderwijs in beweging met online en blended onderwijs

Doe mee met de stimuleringsregeling Open en online onderwijs. Of start met het opzetten van nieuwe onderwijsvormen binnen je organisatie en deel je ervaringen met SURF of binnen de SIG Media & Education of SIG Blended learning.

Meer informatie

 

Laatste wijziging op 15 jan 2019

Meer informatie