Onderwijsorganisatie

Het organiseren van onderwijs is 1 van de belangrijkste activiteiten van hogescholen en universiteiten. Om onderwijs optimaal te laten verlopen, zijn goede ondersteunende processen nodig. ICT speelt bij procesinrichting en onderwijsorganisatie een belangrijke rol.

Onderwijslogistiek

Onderwijslogistiek - het scala aan processen, systemen en informatiestromen binnen het onderwijs - maakt het mogelijk om het onderwijs gestroomlijnd te laten verlopen. Huidige ontwikkelingen vragen om flexibiliteit in onderwijslogistieke processen en vereisen specifieke ICT-ondersteuning.

Digitale leer- en werkomgeving (DLWO)

De digitale leer- en werkomgeving (DLWO) is het geheel van alle verschillende systemen die het studenten, onderzoekers, medewerkers en gasten van onderwijsinstellingen mogelijk maken om hun activiteiten uit te voeren. SURF ondersteunt instellingen met instrumenten waarmee ze een eigen visie op de digitale leer- en werkomgeving kunnen ontwikkelen.

HO-link

De jaarlijkse HO-link conferentie is dé plek waar de nieuwste ontwikkelingen en ervaringen rond studentenadministratie, onderwijslogistiek en Studielink worden gepresenteerd en besproken. Ook is het een ontmoetingsplek voor instellingen en leveranciers van studentinformatiesystemen.