Publiceren

SURFmarket biedt hogescholen de repository service SURFsharekit en het platform HBO Kennisbank voor het duurzaam opslaan, tonen en vrij uitwisselen van onderzoekspublicaties.

SURFsharekit

SURFsharekit is een repository service voor het duurzaam opslaan en vrij uitwisselen van onderzoekspublicaties.

Deze repository service biedt instellingen de mogelijkheid om publicaties en scripties op te slaan en digitaal toegankelijk te maken. Kennisproducten in SURFsharekit zijn zichtbaar via de HBO Kennisbank en Narcis. Daarnaast voldoet de dienst aan internationaal geldende standaarden voor het vrij uitwisselen van informatie, waardoor materialen ook vindbaarzijn via discovery tools als Google Scholar.  

HBO Kennisbank 

De HBO Kennisbank is een platform dat toegang biedt tot de resultaten van praktijkgericht onderzoek. Via de HBO Kennisbank kunnen hogescholen hun onderzoekspublicaties zichtbaar maken en beschikbaar stellen voor uitwisseling en hergebruik.

Met dit platform levert de HBO Kennisinfrastructuur (HKI) een bijdrage aan het zichtbaar en vindbaar maken van de output van praktijkgericht onderzoek. Het doel van de HKI is om de impact van praktijkgericht onderzoek in Nederland te vergroten. Om dit te realiseren volgt de HKI de huidige ontwikkelingen op de voet, om hier vervolgens tijdig op in te spelen. Dit doet de HKI samen met de hogescholen en met (externe) partners zoals Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA, de Vereniging Hogescholen en SURF.  

Meer informatie

Laatste wijziging op 23 okt 2017

Meer informatie