Toetsvragenbank Toets & Leer

In dit begrippenkader vind je uitleg over een aantal kernbegrippen rondom online onderwijs. Naast beknopte definities is er een toelichting en wordt verwezen naar bronnen voor meer informatie. Het doel is om een gemeenschappelijk begrippenkader en helderheid te bieden in het soms verwarrende jargon.

Een student die een andere student iets laat zien op zijn laptop

Oefentoetsen voor studenten

In Toets & Leer maak je oefentoetsen en iedere vraag is voorzien van feedback. Het oefenen met de vragen zorgt ervoor dat je leert door te toetsen. Toetsgestuurd leren is een van de meest effectieve studiemethoden. 

Toetsen samenstellen voor docenten

Als docent gebruik je Toets & Leer om toetsen samen te stellen. Die worden afgenomen in de eigen digitale toetsomgeving. Collega-docenten maken de vragen en controleren op kwaliteit. De vragenbank gebruiken kan helpen bij het verminderen van werkdruk.

Ontwikkeld door 5 hogescholen

Hogeschool Rotterdam, De Haagse Hogeschool, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam en Saxion hebben in het SURF-project Toets- en vragenbank bedrijfsadministratie en bedrijfseconomie gezamenlijk 2.000 (oefen)toetsvragen met feedback voor bedrijfsadministratie en bedrijfseconomie ontwikkeld. De hogescholen werken na afloop van het project nog steeds samen.