SURFdrive: bewaar en deel je bestanden veilig in de cloud

Bewaar, synchroniseer en deel met SURFdrive makkelijk en veilig je bestanden in de communitycloud van SURF. SURFdrive is dé persoonlijke cloudopslagdienst voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek.

Studenten delen bestanden zittend in de gang

Veelgestelde vragen over SURFdrive

Je vindt hier antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Op de SURFdrive-wiki vind je een uitgebreider overzicht. Ook daar je vraag niet gevonden? Neem dan contact op met de ict-helpdesk van je eigen organisatie.

Ik kan mijn instelling niet selecteren in het SURFdrive-inlogscherm.

Selecteer je instelling via het SURFdrive-inlogscherm. Staat deze er niet bij? Je instelling heeft geen SURFdrive-licentie. Neem contact op met de ict-helpdesk van je instelling en bespreek je opties.

Ik kan niet inloggen op SURFdrive.

Krijg je een foutmelding? Bekijk snel de SURFdrive-wiki, voor alle foutmeldingen.

Kun je je instelling niet selecteren? Bekijk dan bovenstaande vraag.

Alles over veilig bestanden uploaden/delen/synchroniseren.
Kan ik SURFdrive als back-up gebruiken?

Dat kan. Hou er wel rekening mee dat de mogelijkheden van SURFdrive niet onbeperkt zijn.

Je kunt alle gesynchroniseerde SURFdrive-bestanden terughalen, als je computer bijvoorbeeld:

  • crasht
  • in brand vliegt
  • gestolen wordt

Verwijder je zelf per ongeluk bestanden van je harde schijf? Of raken ze beschadigd door een virus of cryptoware? Dit gebeurt dan ook met de bestanden in je SURFdrive-account (als synchronisatie aan staat).

Verwijderde bestanden (tot 30 dagen terug) en eerdere versies van bestanden (tot 14 dagen terug) herstellen kan wél met SURFdrive. Dat doe je handmatig en 1 voor 1.

Wie is verantwoordelijk voor verwerking van mijn persoonsgegevens?

Je instelling is verantwoordelijk voor jouw persoonsgegevensverwerking. Stel vragen over persoonsgegevensverwerking dus aan je instelling.

SURFdrive is een SURF-dienst. Onderwijs- en onderzoeksinstellingen binnen Nederland kunnen deze dienst afnemen en vervolgens aanbieden aan hun gebruikers (veelal studenten, onderzoekers en medewerkers van die instelling).

Als je deze dienst gebruikt, worden je persoonsgegevens verwerkt. De afnemende instelling is juridisch gezien verwerkingsverantwoordelijke voor deze persoonsgegevens. SURF heeft de rol van verwerker namens je instelling.

Bekijk alle informatie over persoonsgegevens en privacy van SURFdrive.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Je kunt niet rechtstreeks contact opnemen met SURF, of de makers van de SURFdrive-software. SURF is in het leven geroepen om diensten als SURFdrive voor instellingen te ontwikkelen. Een helpdesk voor vragen van eindgebruikers hebben we niet.

Neem contact op met de ict-helpdesk van je eigen instelling; zij weten alles over de SURFdrive-implementatie en het gebruikersbeheer.

Updates en tips over SURFdrive?

Volg SURFdrive op Twitter