SURFcumulus: veilig en makkelijk naar de cloud

Wil je rechtmatig en veilig gebruik maken van clouddiensten van topleveranciers, maak dan gebruik van SURFcumulus. SURF heeft de aanbesteding gedaan, waardoor jouw instelling deze diensten pay-as-you-go kunnen gebruiken. Daarnaast controleren wij continu de kwaliteit, veiligheid en wetgeving en organiseren we opleidingen en trainingen.

afbeelding van cloud iconen verbonden in een netwerk

Waarom SURFcumulus?

SURFcumulus startte in 2016 met 6 hogescholen; inmiddels telt het 118 instellingen uit alle sectoren. In 2019 gaven zij gezamenlijk ruim 10 miljoen euro uit aan Public Providers. Hiermee speelt SURFcumulus in op de vraag naar clouddiensten en ontzorgt zij haar instellingen.

Overstappen naar de cloud is niet eenvoudig. Innovaties volgen elkaar in hoog tempo op. Het aanbod is complex, de verschillen tussen aanbieders zijn groot en de diensten zijn voortdurend in ontwikkeling. Gebruikers hebben vaak verschillende wensen en behoeften en één cloudoplossing is vaak geen structurele oplossing. Daarom besteden wij clouddiensten centraal uit, samen met onze Europese partners. Op deze manier worden kennis en expertise gebundeld. Van beheer naar controle: onderwijsinstellingen kunnen clouddiensten flexibel inzetten en combineren met beperkte eigen ICT-infrastructuren.

Afgestemd op de individuele behoeften van jouw instelling

Voor instellingen die net beginnen met het gebruik van IaaS- en PaaS-diensten, hebben we een startersvariant: SURFcumulus Light. 

We hebben SURFcumulus in samenwerking met instellingen ontwikkeld, als dienst die instellingen ondersteunt bij alle aspecten van de weg van beheer tot governance.

Bekijk de verschillen tussen SURFcumulus en SURFcumulus light

SURFcumulus-aanbieders

Bekijk de 12 aanbieders van SURFcumulus op de aanbieders-pagina.

Want to know more?